V.l.n.r. Shirley, Peter de Knecht, James en Derek.

Op zaterdag 3 september is Derek Nuijens druk bezig zijn nieuwe winkel en atelier aan de Oostzeedijk Beneden in te richten. Samen met zijn partner Shirley. Hun 5-jarig zoontje James scharrelt daar ook rond. De werkruimte aan de Van de Leckestraat in Kralingen moest hij verlaten wegens toekomstige sloop en nieuwbouw daar. Weliswaar op termijn maar je doet er als ondernemer goed aan je kansen te grijpen als die zich voordoen. Als De Ster die zaterdag binnenkomt is daar ook aanwezig Peter de Knecht, ooit leermeester van Derek Nuijens. Ze kwamen elkaar voor ’t eerst tegen in café ’t Haantje aan de Bierens De Haanweg, op Zuid. Derek was 15 jaar en smeedde dagelijks ijzer in het Maritiem Buitenmuseum aan de Leuvehaven. Zijn vader had hem dat baantje bezorgd.  “Ik ben smid” antwoordde hij Peter, toen die vroeg wat hij deed. Peter zei, nadat Derek een partijtje armpje drukken van hem had gewonnen: “Wordt diamantzetter.” Daarvoor dien je zeer krachtige spieren in handen en armen te hebben. Dat werd het niet. Derek ging in op het aanbod van goudsmid Peter om een ringetje voor z’n moeder te maken en was vervolgens van 2004 tot 2010 in dienst van Peter de Knecht, in diens atelier aan de Westzeedijk. Onderwijl werd hij toegelaten op de vakschool voor goud- en zilversmeden in Schoonhoven. Toen Derek in 2010 daarmee klaar was mocht hij van leermeester Peter de Knecht alle apparatuur e.d. meenemen voor zijn eigen atelier. In 2017 begon Derek aan de Van de Leckestraat onder de naam ‘Derek de Goudmid’. Dat is nu ‘Derek Nuijens – goudsmid’ geworden.

‘Werken met je handen, met zwarte, vuile vingers achter de werkbank, in  gedachten verzonken en uitkomen op een prachtig resultaat …’.  Zó verwoordt Kralingse goudsmid Derek Nuijens zelf zijn gevoelens over zijn ambacht. Iedereen weet toch dat handgemaakte sieraden bijzonder zijn? Geen is hetzelfde en dus altijd uniek. Derek gaat tot het uiterste van zijn kunnen, of het nu om iets bescheidens of zeer exclusiefs gaat. Nieuwe ontwerpen, veranderen, aanpassen of repareren. Bijna alles is mogelijk! Ook kunt u terecht voor horloge reparaties en polijstwerk. Oud goud kan worden gerecycled voor nieuwe ontwerpen. Een ontwerp in gedachten of kom je er juist niet uit? Kom gerust langs en je krijgt altijd advies van de goudsmid zelf!

Ben je nieuwsgierig naar het werk van Derek? Neem dan een kijkje op de site, Facebook of Instagram!

Aanstaande dinsdag 6 september doet Derek voor ’t eerst de deur open voor zijn klanten op zijn nieuwe adres.

Derek Nuijens – goudsmid, Oostzeedijk Beneden 85-B, 3061 VN Rotterdam, tel. 010-7511132, 0641-247002,  info@derekdegoudsmid.nl; www.derekdegoudsmid.nl

Geopend van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.