Grootse overwinningen, afgunst, vervolging, triomf, overspel en berouw: Le Roi David is een meeslepend muzikaal drama over een herder die koning wordt. Het Laurens Symfonisch brengt op woensdag 14 september 2022 om 20.15 uur dit werk van Arthur Honegger in de Laurenskerk te Rotterdam.

Het programma
Scènes uit het leven van de bijbelse koning David worden in geuren en kleuren uit de doeken gedaan door Arthur Honegger (1892-1955), die een meester is in het bijeenbrengen van een variëteit aan muziekstijlen. Het Laurens Symfonisch brengt het concert onder leiding van dirigent Wiecher Mandemaker in de Rotterdamse Laurenskerk met medewerking van Henk Neven (verteller), Ilse Eerens (sopraan), Rosanne van Sandwijk (mezzosopraan) en Yves Saelens (tenor).

Het koor Laurens Symfonisch
Het Laurens Symfonisch is het jonge, symfonische koor van Rotterdam, dat composities voor groot koor uitvoert. “Het opvallend goede en frisse Laurens Symfonisch” (NRC) staat onder leiding van dirigent Wiecher Mandemaker en valt samen met andere ensembles onder de organisatie Laurens Vocaal.

Seizoensbrochure vol hoop
In een land dat zoekt naar evenwicht en gedeelde waarden vaart Laurens Vocaal een zinvolle alternatieve koers die mensen diep raakt. Voor het nieuwe seizoen betekent dat bijvoorbeeld dat de koren met concerten de muzikale aandacht richten op de brandhaarden van deze wereld, zoals in Aantekeningen bij een wereld die verdwijnt. Elke derde zondag van de maand klinken naast Bachcantates ook veel composities waarin wordt gebeden om verbroedering en vrede: van de eenvoud van Pärts Da pacem Domine tot aan het indrukwekkende Friede auf Erden van Schönberg. “Deze brochure is er één van hoop. En hoop zullen we nodig hebben,” schrijft artistiek directeur Wiecher Mandemaker in zijn inleiding.

Kaartverkoop:

www.laurensvocaal.nl

Seizoensbrochure: laurensvocaal.nl/pages/brochure


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.