‘Kralingen op Straat’ is een nieuwe en verfrissende manier om creatieve ondernemers en kunstenaars een platform te geven. Wij bedoelen daarmee creatieven in de breedste zin van het woord; op het gebied van kunst, cultuur, eten, mode en muziek.

Het is een lifestyle- markt waarin lokale maar ook ondernemers van buiten Kralingen hun producten kunnen aanbieden. Ze kunnen door middel van het evenement op een originele en laagdrempelige manier aan hun marketing/ branding werken. Veel jonge designers hebben wel een webshop maar nog geen platform. Dit is een ideale combinatie. Veel mensen zoeken aparte en bijzondere dingen. Hier kun je ze vinden! Kralingen op Straat is een combinatie van een markt, Montmartre, de Parade en Proef voor alle leeftijden.

Workshops
Er worden diverse workshops gehouden voor jong en oud: hoepelen( HoopHolland), trommelen (Happy Djèmbé), Surfles op een s i m u l a t o r (Opvakantie.nl), bloemschikken en styling (Stijlelfje), tekenen, schilderen en pannenkoeken bakken. Compa- Nanny zorgt voor kinderopvang( leeftijd van 0-4jr) en een rustruimte. Deze diensten en workshops worden voor het grootste gedeelte gratis aangeboden.

Artiesten
De dag begint om 10.00 uur en eindigt om 18.00 uur met een vol programma. Er zullen op het podium diverse artiesten en dj’s optreden en u kunt meedoen aan een workshop salsa! Kortom, er is veel te doen, te proeven, te zien en te kopen. U mag dit niet missen!

HoopHolland in actie tijdens ‘Kralingen op Straat’, op de Oostzeedijk, oktober 2012.

HoopHolland in actie tijdens ‘Kralingen op Straat’, op de Oostzeedijk, oktober 2012.

‘Kralingen op Straat’ is een initiatief van de stichting Future Culture in samenwerking met de deelgemeente Kralingen Crooswijk en wordt mede mogelijk gemaakt door de Rabobank, Woonstad, de lokale ondernemers via stichting BIZ Lusthofstraat en andere sponsoren. Het is een evenement voor alle leeftijden, een plek om elkaar te ontmoeten en mooie, leuke, creatieve dingen te zien, te horen en te proeven.

Het is de tweede editie. De eerste ‘Kralingen op Straat’ vond plaats op de Oostzeedijk vorig jaar oktober. Het plan is om, nog in 2013, op drie andere locaties in Kralingen het evenement te doen plaatsvinden. Rotterdam heeft creativiteit, leeft creativiteit en beleeft creativiteit! Dit is waar Future Culture voor staat. Voor informatie en deelname zie www.futureculture.nl en facebook.com/KralingenOpStraat