Arjen Baas is de voorzitter van de Kunstroute Kralingen-Crooswijk. Hij mailde De Ster het volgende:

‘Ik vertelde je van de insluiping in onze woning aan de Voorschoterlaan, waarbij onder andere het gouden horloge van mijn opa is meegenomen. Ook mijn I-pad met toetsenbord en geld uit mijn portemonnee, maar dan kom ik overheen. Dat gouden horloge is een ander verhaal; dat is mij zeer dierbaar. Mijn opa kreeg het voor zijn 25-jarig jubileum bij Unilever in 1944. Bij de presentatie van het (tweede) dagboek van Willem van Hest, 2 jaar geleden, heb ik daar een verhaal over voorgelezen. (…) Je kunt waarschijnlijk wel begrijpen dat ik er veel voor over heb om dat terug te krijgen. Tegelijkertijd realiseer ik mij dat die kans niet erg groot is. Zoeken op marktplaats en langsgaan bij (‘een bepaald type’) juweliers was het advies van de politie. En misschien helpt een stukje in De Ster. Je weet maar nooit … Het horloge is van het merk Baume & Mercier en is dus uit 1944. Achterop staat gegraveerd: ‘A. Baas 1919-1944 Unilever’. De insluiping vond plaats in de nacht van maandag op dinsdag 19 juli jl. Wij lagen te slapen, terwijl de insluiper langs onze slaapkamer is gekomen, een tamelijk bizarre ervaring.’

Wie informatie heeft kan De Ster bellen en/of mailen.

Afbeelding is niet van het betreffende horloge!

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]