Op vrijdagavond 23 september kunt u naar het benefietconcert voor ‘Eyes on Ghana’, in de Sint Lambertuskerk in Rotterdam Kralingen. Aanvang: 20.00 uur. De toegang is gratis, met een collecte voor ‘Eyes on Ghana’ na afloop van het concert.

Op het programma: Ghanese zang, percussie, harpmuziek, koorzang en orgel. In de pauze, in de kerktuin, Ghanese hapjes, drankjes en muziek. Medewerkende musici: Emmanuel Andoh – zang, Peter Bansberg percussie, Sarah Draus harp, Eric Koevoets – orgel / koordirectie en het St. Gregoriuskoor.

Bestuurslden
De drie dames op de foto, van links naar rechts, Jacqueline van der Stelt, Annet Brouwer en Marian Remmerswaal, allen bestuursleden van ‘Eyes on Ghana’, hebben het initiatief genomen tot dit concert. De opbrengst gaat naar de inrichting van het nieuwe huis van de verloskundige bij de eveneens nieuwe kliniek in Asuoso in Ghana. Het huis van de dokter is al klaar.

Wilde Ganzen
De kliniek in het nabije Akim Akroso was hard aan vervanging / uitbreiding toe. ‘Wilde Ganzen’ financierde de nieuwbouw (2012). Al vele jaren geleden bekommerde Kralingse en verpleegkundige Marian Remmerswaal zich met name om de oogzorg in Ghana, met als resultaat de kliniek in Akim Akroso. Voor de nieuwbouw in Asuoso werd de Eyes on Ghana Foundation (stichting) opgericht.

Moeder en kind
Zoals tevoren gaat het vooral de zorg voor moeder en kind. Bij de verbetering daarvan zijn hygiëne en voeding belangrijk. Meer kinderen én moeders blijven leven na de bevalling, dankzij de begeleiding en nazorg.

Africa for Norway
Annet Brouwer benadrukt dat er al veel goede dingen gebeuren en dat de hulp uit Nederland als ondersteuning is bedoeld. De plannen maken de Ghanezen zelf en de overheid werkt gelukkig goed mee. De kliniek bedruipt zichzelf. In Ghana is er een basisverzekering. Op YouTube staat de video Africa for Norway. De moeite van het bekijken waard!

Betrokken
De drie Hollandse dames van ‘Eyes on Ghana’ reizen regelmatig af naar Afrika. Marian Remmerswaal het vaakst, twee, drie keer per jaar. Het contact wordt in stand gehouden met WhatsApp en Skype. Ze willen de komende jaren zeker betrokken blijven bij de nieuwe kliniek. In de Sint Lambertuskerk is ter gelegenheid van het concert informatie beschikbaar.

Eyes on Ghana 1

Jacqueline van der Stelt, Annet Brouwer en Marian Remmerswaal

Uiteraard zijn donaties zeer welkom, óók in natura! De bankrekening van Eyes on Ghana: NL56 INGB 0006203520.

Waar en wanneer?
Het benefietconcert voor ‘ Eyes on Ghana’ op vrijdag 23 september begint om 20.00 uur. De Sint Lambertuskerk is aan de Oostzeedijk Beneden 1-3 te Rotterdam-Kralingen. De beste parkeermogelijkheid (vrij parkeren) is bij ‘Trompenburg – Tuinen & Arboretum’ / ‘Excelsior’ aan de Honingerdijk, 7 minuten lopen van de kerk verwijderd. Openbaar vervoer: tram 21 en 24 (halte Avenue Concordia) – metro (halte Voorschoterlaan). Zie ook lambertuskerk-rotterdam.nl.

Eyes on Ghana Foundation
De ‘Eyes on Ghana Foundation’ steunt de bouw van een plattelandsziekenhuis in Ghana. De huidige St. Theresa kliniek in Akim Akroso was hard toe aan een nieuw onderkomen met betere Eyes on Ghana 2faciliteiten.

Het initiatief voor vervanging van de huidige kliniek kwam voort uit de gemeenschap ter plekke. Zij hebben ontwerpen gemaakt en aanbevelingen gedaan. Voor de financiering en de bouw werden zij bijgestaan door deskundige vrijwilligers uit Nederland, de Verenigde Staten en Australië.

De ‘Eyes on Ghana Foundation’ heeft haar hulp aangeboden en werkt met uitsluitend vrijwilligers, die vanuit verschillende achtergronden hun kennis en ervaring inzetten om samen dit plan te realiseren.

De ‘Eyes on Ghana Foundation’ richt zich op financiële ondersteuning. Hiermee is in december 2012 gestart. Het plattelandsziekenhuis werd in drie fasen gebouwd en was dit jaar klaar, behalve dan het huis van de verloskundige. Vrijwilligers van de ‘Eyes on Ghana Foundation’ hebben al een aantal projecten in dit gebied uitgevoerd. En met succes, want ze draaien op eigen kracht, onder leiding van lokale mensen.

Doet u met ons mee en wilt u ook bijdragen aan een betere wereld met goede gezondheidszorg voor de mensen op het platteland van Ghana? Begin nu…

Wij nodigen u en/of uw organisatie uit de Ghanese patiënten te helpen door middel van een gift. Dat kan in de vorm van een geldbedrag, maar ook bijdragen in natura zijn zeer welkom. De bankrekening van Eyes on Ghana: NL56 INGB 0006203520. Alvast onze hartelijke dank voor uw steun! (bewerkte tekst afkomstig van: www.eyesonghana.org)

Eyes on Ghana flyer

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]