De Vrijwilligerswinkel en Buurtbedrijf Schiebroek bieden vanaf 8 maart digitale ondersteuning voor het gebruik van online vrijwilligersplatform Zorgzaam010. Als lokale partner gaan zij fungeren als fysieke locatie waar ondersteuning wordt aangeboden aan niet digivaardige of kwetsbare buurtbewoners die het platform willen gebruiken in hun zoektocht naar vrijwilligerswerk of het vinden van hulp.

Online platform voor vrijwilligerswerk

Zorgzaam010 is een digitaal platform voor vrijwilligerswerk voor álle inwoners van Rotterdam. Het platform brengt alle vraag en aanbod op het gebied van vrijwillige inzet bij elkaar. Zowel inwoners als (vrijwilligers)organisaties kunnen hier hun vraag of aanbod plaatsen. Maar niet iedereen is even handig met computers en laptops. Om iedereen de mogelijkheid te geven om zijn of haar vraag of aanbod te plaatsen, werkt Zorgzaam010 sinds kort nauwer samen met partners die aanwezig zijn in de wijk. Zo kan iedereen de hulp krijgen die hij/zij verdient. De Vrijwilligerswinkel en Buurtbedrijf Schiebroek zijn voorlopig de eerste steunpunten waar men terecht kan.

Neem contact op met de Vrijwilligerswinkel voor het maken van een afspraak.
010-4414050
info@vrijwilligerswinkel.nl
Isaäc Hubertstraat 153
3034 CS Rotterdam


Neem contact op met het Buurtbedrijf voor het maken van een afspraak.

010-2688150
info@buurtbedrijfschiebroek.nl

Hamakerstraat 544
Rotterdam

(ingezonden mededeling Vrijwilligerswinkel en Buurtbedrijf Schiebroek)

 

 

 

 

 

 

 


Lokale steunpunten – Oproep

‘We zouden het geweldig vinden als er straks in iedere wijk een lokaal steunpunt van Zorgzaam010 te vinden is. Op deze manier kunnen we onze krachten bundelen en nog meer matches maken. Ik zou dan ook alle maatschappelijke organisaties in Rotterdam willen oproepen om zich aan te melden als lokaal steunpunt en contact met ons op te nemen bij interesse”, aldus Astrid van der Steen, Projectleider Zorgzaam010.

Meer informatie en contactgegevens van de steunpunten vind je hier: zorgzaam010.nl/ondersteuning

(ingezonden mededeling Zorgzaam010)

 

 

 


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.