De vorige week is bekend geworden dat Jerold Linger is overleden. Hij werd 55 jaar. Jerold zal aanstaande donderdag 17 januari worden begraven op de Algemene Begraafplaats Crooswijk, Kerkhoflaan 1, Rotterdam. Degenen die hem de laatste eer willen bewijzen dienen om 10.15 uur aanwezig te zijn.
Jerold Linger woonde jarenlang in een van de ‘snelfilter-gebouwen’, in De Esch, de meest oostelijke wijk van Kralingen, gelegen aan de Maas. Eveneens jarenlang was hij bezorger van De Ster, vanaf medio november 2011 tot in oktober 2017. In zijn buurt De Esch was Jerold zeer actief. Vaak was hij te vinden in De Pomp, het ontmoetingscentrum in De Esch, onder meer als ‘DJ The Referee’. Ook organiseerde hij daar salsa-avonden. Altijd aanspreekbaar en welgemoed maar hij stond op zijn strepen. In het regionale amateurvoetbal was hij actief als KNVB scheidsrechter. Geen lichte taak tegenwoordig. Toch kon hij daarover smakelijk vertellen. We zijn een kleurrijke en sympathieke medebewoner voorgoed kwijt.

Tekst loopt door onder de foto

De foto van Jerold stond In De Ster van 11 april 2017:

Koningsdag in De Esch. Jerold Linger, al 34 jaar bewoner van De Esch, heeft de organisatie van het Oranjefeest op Koningsdag 27 april aldaar op zich genomen – met plezier. Het is de bedoeling dat het feest zich buiten gaat afspelen, aan de achterzijde van het Pompgebouw. Jerold liet zich daar op de foto zetten. Als het te hard regent en/of waait kan worden uitgeweken naar de nabije sportzaal. (…)
Jerold: “Het is een uitdaging om dit waar te maken. Gelukkig word ik gesteund door (Pomp-beheerder) Jos van Veen, (bewoners) Bas Tieleman en Ben van Rooy en Marise Jutte (van DOCK). Zonder hen zou het een stuk moeilijker zijn . Mijn dank alvast aan de gebiedscommissie, voor de financiële steun”.
Dit bericht is ook te vinden op De Ster Online: desteronline.nl/koningsdag-in-de-esch

Tekst loopt door onder de foto

Toenmalig Ster-medewerker Coby Jansen schreef het ‘complete’ verhaal over Jerold dat werd geplaatst in De Ster van 15 oktober 2013 en dat nog te vinden is op De Ster Online: desteronline.nl/dj-the-referee


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.