Op zaterdag 4 mei zullen in Kralingen-Crooswijk op 5 plaatsen dodenherdenkingen worden gehouden: bij de Steen van de Miljoenen Tranen, op de hoek van de Willem Ruyslaan en de Oudedijk; bij het gedenkkruis aan de Hoflaan/Oostzeedijk Beneden, nabij de St. Lambertuskerk; en bij het gedenkkruis aan de Jan Vermeersingel, nabij de ’s Gravenweg/Kralingse Zoom. De RSC/RVSV studenten organiseren bovenstaande dodenherdenkingen. Voorts in De Esch, nabij het Pompgebouw, georganiseerd door bewoners en bij het gedenkkruis aan de Boezembocht, nabij de Veilingweg, ook georganiseerd door bewoners.

‘Eén keer vaker’

Op alle genoemde locaties wordt medewerking verleend door hoornblazers van het Korps der Mariniers. Bij de Steen van de Miljoenen Tranen speelt Harmonie KRPH, bij de Hoflaan Muziekvereniging Roosendaal. Bij de Jan Vermeersingel komt de muziek uit luidsprekers. Op de laatstgenoemde locaties wordt medewerking verleend door scouts van Olivier van Noort. Het (bekroonde) gedicht ‘Eén keer vaker’ zal op alle genoemde plekken worden voorgedragen, behalve aan de Boezembocht. Het is inmiddels een traditie geworden dat een leerling van de Pierre Bayleschool daar een zelf gemaakt gedicht voorleest.

‘Ik ga op reis’

Op een aantal locaties zijn sprekers. Aan de Jan Vermeersingel wordt een ‘getuigenverhaal’ verteld. In De Esch zingt een bewoner een zelf gemaakt lied. Een bijzondere vermelding verdient de presentatie van de familievoorstelling ‘Ik ga op reis’, met vioolspel. Eerdaags is die voorstelling te zien en te horen in de Hoflaankerk. Dat zal zich afspelen bij de Steen van de Miljoenen Tranen en aan de Hoflaan (zonder violist).

Alle 5 bijeenkomsten worden besloten met kransleggingen en defilé.

Napraten

De RSC/RVSV studenten laten weten dat men na afloop van de plachtigheden welkom is voor een kop koffie of thee in zalencentrum Pro Rege, Oudedijk 113.

De programma’s beginnen om 19.30 uur, in De Esch en aan de Boezembocht om 19.45 uur. In De Esch zal men kunnen napraten in ‘Meetingpoint’ De Pomp aan de Rijnstraat. Degenen die het gedenkkruis aan de Boezembocht hebben bezocht zijn welkom in Café Eden aan de Rusthoflaan.

Zie ook: Herdenking 4 mei Algemene Begraafplaats Crooswijk


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.