Afgelopen zaterdag 13 januari was het weer zover, in nachtopvangen verpleegcentrum Havenzicht aan de Willem Ruyslaan werden Kralingse daklozen getrakteerd op een ware feestmaaltijd. Elk jaar doen vrijwilligers, lid bij de studentenvereniging R.S.V. Sanctus Laurentius een hele hoop boodschappen en brengen die naar Havenzicht om daar in de keuken een heerlijk hapje te bereiden voor een bijzonder gezelschap. Het St. Laurensfonds financierde de boodschappen.

Voormekaar
Dit wordt allemaal gecoördineerd door een commissie binnen de vereniging, de Voormekaar commissie, welke wordt begeleid door de stichting Voormekaar. Het daklozendiner is een van de activiteiten die zij door het jaar heen organiseren om iets terug te doen voor de buurt. Ook wordt er in de zomer een buurtdag georganiseerd, speeldagen voor gehandicapte kinderen en wandeldagen met ouderen. Door middel van bepaalde activiteiten proberen de studenten van Lauren zich in te zetten voor de minderbedeelden in de samenleving, en dan vooral in Kralingen.

Menu
Bewoners van Havenzicht en de daklozen die het geluk hadden dezelfde avond ingeloot te zijn voor een bed, kregen een courgettesoep vooraf met daarna een curry van kip en broccoli en als dessert een stukje appeltaart met slagroom en ijs.

De studenten vinden het erg leuk om de daklozen te zien genieten van een lekkere maaltijd en het leuke van een diner is dat je er zelf ook bij kunt gaan zitten om een praatje te maken en verhalen uit te wisselen. Je wordt natuurlijk niet zomaar dakloos, vele hebben te maken gehad met een slechte jeugd of onverwachte gebeurtenissen.

(ingezonden mededeling R.S.V. Sanctus Laurentius)

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.