Op 8 maart 1966 startte verkoopster Henny bij Van Baal in de Lusthofstraat. Als ze ermee ophoudt na donderdag 24 september, heeft ze er bijna 55 jaar opzitten. Volgens haar werkgeefster Karien van Baal was Henny maar één keer ziek in al die tijd. Nooit ging ze met tegenzin naar haar werk, want: ‘Het Kralingse publiek is hartstikke leuk en de Lusthofstraat is een leuke straat. Er hangt een dorpse sfeer’. Ooit waren er twee Van Baal winkels in de Lusthofstraat, een met damesmode en een met lingerie. Alleen de laatste bestaat nog als ‘Van Baal – Lingerie & Badmode’ Henny was ook werkzaam in de damesmodezaak.

Dozen
Henny werkte ooit 4 dagen per week. Dat werd 2 dagen. Ze waardeert vooral het contact met de klanten en: ‘Er gaan steeds weer nieuwe spullen door m’n handen. Dat vind ik fijn’. Ze herinnert zich nog goed dat de lingerie niet ‘open en bloot’ in de winkel te zien was. De bh’s bleven in de dozen. Hendrijntje Patzer, want zó heet ze eigenlijk, is 69 jaar, in goede gezondheid en ze woont in Ommoord, ‘sinds de oliecrisis’ (1973).  ‘Hendrijntje’ vindt ze een mooie naam, ‘Patzer’ bevalt haar minder.

Culturele dingen
Gaat ze zich vervelen als ze niet meer werkt? Henny verwacht van niet. Ze bezoekt graag musea en gaat zich aanmelden bij de Volksuniversiteit, om een vreemde taal te leren en voor een fotografiecursus. ‘Ik houd van culturele dingen’. Ze heeft een auto en kan goed overweg met computer en smartphone. Henny gaat zich dus wel redden. Op donderdag 24 september of eerder, kunt u afscheid van haar nemen bij Van Baal – Lingerie & Badmode, Lusthofstraat 66 in Rotterdam-Kralingen.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.