Rotterdam – Agenten hebben donderdagavond, om ongeveer 19.00 uur twee mannen aangehouden na de vondst van drugs en vuurwapens.

Politiemensen uit de wijk en omwonenden van een pand aan de Jan Meertensstraat was het de laatste tijd opgevallen dat het een komen en gaan was van bezoekers, maar ook dat er veel verdachte bewegingen rond het pand waren. Sommige auto’s reden een aantal keer voorbij voordat de inzittenden de woning in gingen.

Instap
Donderdagmiddag is een instap gedaan. Toen de agenten het pand ingingen renden aan de achterzijde twee mannen weg. Zij probeerden weg te komen door over schuttingen te klimmen. Dat lukte niet en agenten wisten hen te achterhalen en aan te houden.

4 kilo
Na onderzoek werden in en rond het huis verschillende zaken gevonden die je daar normaal gesproken niet zou verwachten, zoals twee vuurwapens, munitie, enkele duizenden euro’s, diverse telefoons, henneptoppen en ruim 4 kilo harddrugs. Dit alles, samen met een auto, is in beslag genomen. De twee mannen, 28- en 34 jaar oud zijn aangehouden.

Politie.nl