Rotterdam – Maandagmiddag is een 94-jarige dame slachtoffer geworden van een babbeltruc in haar woning aan de Oudedijk in Rotterdam.

Het slachtoffer pinde die middag rond 15.20 uur geld bij een bank aan de Oudedijk en deed daarna boodschappen bij een supermarkt aldaar. Via het park de Nieuwe Plantage, waar de dame kort op een bankje heeft gezeten, is zij naar huis gelopen waar zij om 16.45 uur aankwam.

Bij de ingang van de woning werd zij aangesproken door een blanke man van ongeveer 40 jaar, die zei van de gemeente te zijn en dat hij bij de dame moest zijn. Hij had een map bij zich en omdat hij er ook goed verzorgd uitzag, geloofde het slachtoffer de man en zij liet hem in de woning.

Eenmaal in de woning hield hij het slachtoffer aan de praat en vermoedelijk hebben anderen toen de woning doorzocht en zijn er met de verdachte man vandoor gegaan met enkele persoonlijke spullen en geld van de dame.

Het slachtoffer kon contact leggen met haar dochter, die de politie belde. Die ging direct naar de woning en stelde ook een uitgebreid onderzoek in in de omgeving. De verdachte(n) werden niet meer aangetroffen. Het slachtoffer zat nog in de woning en omdat de politie geen contact meer met haar kon krijgen, forceerden agenten de deur. Binnen trof men de bejaarde dame, hevig overstuur aan. Zij was gelukkig verder ongedeerd.

Agenten hebben beelden uit de omgeving veilig gesteld en die zullen zij onderzoeken. Mocht u informatie hebben die de politie kan helpen bij het onderzoek, meldt dat dan svp via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, via 0800-7000.

Het slachtoffer is afgegaan op het voorkomen en de smoes van de man en heeft hem kennelijk vertrouwd. De politie wijst er op dat het verstandig is in dergelijke gevallen altijd naar een legitimatie te vragen. En mocht iemand zich aan de deur melden met een pakketje oid, terwijl u geen pakketje verwacht, laat zo’n persoon dan niet binnen en neem niets van hem/haar aan. Bel in twijfelgevallen de politie.

Politie.nl

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]