Het past niet in het principe “een school is een veilige plek”: tijdens de les uitkijken op een drugsdeal. Bij een school aan de Tamboerstraat bleek het de harde realiteit en zag een docent vanuit het lokaal de drugs verhandeld worden. Door het traceren van een in de buurt bekende verslaafde kon de politie de vermoedelijke dealer gisteren aanhouden. Hij had cocaïne en heroïne op zak.

De politie nam de melding van de school direct hoog op. Bij de wijkagent rees al snel het vermoeden om welke verslaafde het zou gaan. De man heeft een notoir drugsprobleem en zorgt regelmatig voor overlast in de wijk. Toen bij hem thuis een ontmoeting volgde die de schijn had van een drugsdeal, werd de vermoedelijke verkoper, zodra hij naar buiten stapte, aangehouden. Hij bleek drugs bij zich te hebben. Na huiszoeking in zijn woning trof de politie pakketjes geld ter waarde van ruim 2000 euro, een nepvuurwapen en een breekijzer aan. De man zit vast.

De verslaafde buurtbewoner is duidelijk gemaakt dat de politie hem op de korrel heeft en ook de woningbouwvereniging beraadt zich op stappen. De leerlingen van de Tamboerstraat hebben, wanneer ze even afdwalen tijdens de les, in ieder geval een veilig uitzicht.

Politie.nl

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.