Dubbelslag voor Siebe Kramer in hoogste springrubrieken

Dubbelslag voor Siebe Kramer in hoogste springrubrieken

Kralingse Ellenoor Kortman met haar schimmel Lalanda

sportfoto’s zijn gemaakt doorDenise van de Plas (pony’s) enNicky Bergman (paarden)

Op 3 en 4 februari vonden bij manege Het BlauwGele Vendel in Pijnacker de regiokampioenschappen springen voor paarden en pony’s plaats. Naast de mooie dekens en sjerpen ontvingen de kampioenen toegangskaarten voor het CHIO Rotterdam, dat van 19 t/m 23 juni 2024 in Rotterdam plaatsvindt en was er voor de pony deelnemers een cadeau cheque van The Horse Store. Op zaterdag reden alle ponycombinaties en op zondag de paardencombinaties. Bij de paarden waren er ook startbewijzen te verdienen voor The Dutch Masters voor de kampioenen en reservekampioenen in de klassen 1.10m, 1.20m, 1.30m en 1.35m.
Siebe Kramer deed goede zaken bij de paardenrurbrieken. Hij werd regiokampioen met Luuk in de klasse 1.35m en met Max D in de klasse 1.30m.

Dubbelslag voor Siebe Kramer
In de hoogste klassen was Siebe Kramer oppermachtig. In de klasse 1.35m had hij met Luuk niet veel concurrentie maar in de klasse 1.30m bleef hij als enige deelnemer met Max D in beide omlopen foutloos. Dat leverde hem in beide klassen het kampioenslint en een afvaardiging naar de landelijke indoor kampioenschappen op. Douwe Avezaat werd met Jill Z reservekampioen in de klasse 1.30m en mag samen met Siebe naar The Dutch Masters.

In de 1.20m rubriek hield Annabel Schippers met Choceur 4 als enige combinatie de teller op 0 na de barrage met vier combinaties. Daarmee mag zij samen met reservekampioen Stijn Jonkers en Libertho H namens Zuid-Holland zowel naar de landelijke indoorkampioenschappen als naar The Dutch Masters.

Vijf combinaties plaatsten zich in de klasse 1.10m voor de barrage. En maar liefst vier combinaties wisten ook de barrage foutloos rond te komen. Het was Ellenoor Kortman die haar schimmel Lalanda in een zeer snelle tijd van 32,2 sec foutloos door de barrage stuurde. Ellenoor,  reservekampioen Ingrid Pruisken met Montoya en de als derde geeindigde Douwe Avezaat met Celestine Van’t Vossenhof Z zijn daarmee door naar de indoorkampioenschappen in Ermelo. Ellenoor en Ingrid mogen samen deelnemen aan The Dutch Masters.

Net als Ingrid Pruisken reed Erica Voorwinden met Kahlua Z een thuiswedstrijd. De combinatie won de klasse 1.00m. Reservekampioen werd in deze klasse Marlotte de Man met Olievier HM. Ook deze dames komen in Ermelo in actie tijdens de landelijke indoorkampioenschappen.

Veelbelovende ponycombinaties
Sofie Bron won de hoogste klasse bij de pony’s. Met Rudgeway Maestro sleepte ze de kampioenstitel in de klasse DE-1.10m in de wacht en mag ze voor Zuid-Holland door naar de landelijke indoorkampioenschappen.

In de klasse DE-1.00m mag Zuid-Holland twee combinaties naar Ermelo sturen. De vier combinaties reden met het mes tussen de tanden hun barrage. De ervaren Guusje Gaasbeek was met Sloot’s Sir Thor met 28,99sec in de barrage bijna 1 seconde sneller dan Soleil Bravenboer en Vagalam die daarmee reservekampioen werden. Guusje en Soleil zijn in deze klasse de afvaardiging voor Zuid-Holland komende maand in Ermelo.

Mesina den Tuinder bleef met Panfu van de Bisschop foutloos in beide omlopen en de barrage van de klasse DE-0.90m. Dat lukte ook bij Veri Zuidgeest en Globa’s Coco, alleen waren zij een paar seconden langzamer in de barrage en daarmee werd Mesina regiokampioen. Beide dames mogen wel door naar de landelijke indoorkampioenschappen.

In klasse DE 0.80m springen pony’s was het kampioenslint voor Lieke de Wit met Colm’s Boy. Lieke en Colm’s Boy wonnen beide manches. Sarah-Lynn den Hollander werd met Kaytie reservekampioen en mag samen met Lieke Zuid-Holland vertegenwoordigen tijdens de landelijke indoor kampioenschappen.

In de klasse 0.70m was de kampioenstitel net als vorig jaar voor Charlotte de Vries dit keer met Jillz. In de klasse 0.60m werd Martijn Alblas met Windhoek’s Joris regiokampioen in de klasse en Fayen Piek met Clever Cookie in de klasse 0.50m.

“We kijken terug op een mooi regiokampioenschap springen. Parcoursbouwer Paul Rooijmans had een fair parcours neergezet met voldoende uitdaging, waar de deelnemers hun paarden en pony’s op een fijne manier doorheen stuurden,” aldus Diana Dessing, manager wedstrijdzaken KNHS Zuid-Holland. We gaan met een sterke afvaardiging door naar Ermelo. Dank aan iedereen dit regiokampioenschap mogelijk heeft gemaakt. Zonder de hartelijke ontvangst bij Manege BlauwGele Vendel, alle vrijwilligers, officials en natuurlijk alle deelnemers was dit niet mogelijk geweest.”

Volgende week (10/11 februari) worden de regiokampioenen dressuur paarden gehuldigd na de finale bij Horsecenter Pirouette in Bergschenhoek
De landelijke indoorkampioenschappen zijn in februari en maart in het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.

(Ingezonden mededeling)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven nieuwsbrief

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.

Archieven

recent commentaar

februari 2024
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

WEER

Archieven