Batavierhuis – Op vrijdag 14 juni is bij het Rotterdamsch Leeskabinet niemand minder dan de Chileense sterauteur Alejandro Zambra te gast. In het Batavierhuis zal Berrie Vugts hem interviewen over zijn recent verschenen werk Vadertaal.

Alejandro Zambra, bekend van zijn beroemde roman Bijna een vader, presenteert deze avond zijn laatste en bijzonder gelaagde literaire werk. Vadertaal is een fenomenaal boek van een ongekende diepgang dat ontroert zonder sentimenteel te worden en dat alleen een literaire ster als Zambra had kunnen schrijven.

Hoofdthema is de invloed van het vaderschap, de kindertijd, en hoe de geboorte en de groei van een kind het heden en de toekomst veranderen. Het boek gaat daarnaast over schrijven, de betekenis van lezen en voorlezen. En zoals altijd bij Zambra is de tekst geschreven in een schijnbaar achteloze stijl en gelardeerd met diens fijne gevoel voor humor.

Dit boek kan worden gelezen als een roman, als een buitengewoon gevarieerde handleiding voor nieuwe ouders, of gewoon als een nieuw en briljant hoofdstuk in het prachtige oeuvre van een van de meest relevante Latijns-Amerikaanse schrijvers van de laatste decennia.

In het voorprogramma treedt dichter Iduna Paalman op. Haar meest recente bundel Bewijs van bewaring werd zeer positief ontvangen.

Het Rotterdamsch Leeskabinet organiseert deze avond samen met Meridiaan Uitgevers, Frontaal Podium, en boekhandel v/h Van Gennep.

Evenement vrijdag 14 juni, aanvang 19.30, inloop vanaf 19.00 uur.

Tickets €5,- via https://batavierhuis.stager.co/web/tickets/111421108

Locatie: het Batavierhuis, Pieter de Hoochweg 108

Na afloop signeert de auteur. Boekverkoop door boekhandel v/h Van Gennep.

De mooiste collectie van Rotterdam
Het Rotterdamsch Leeskabinet is de humaniorabibliotheek op Campus Woudestein. Word lid en ontdek de mooiste collectie van Rotterdam. Bezoek de Leeskabinet-lezingen over literatuur, cultuur en wetenschap. Meer info: www.leeskabinet.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.