Foto: © Esther Lutgendorff

Campus Woudestein – Op donderdag 15 februari is Lisa Weeda te gast bij het Rotterdamsch Leeskabinet. Berrie Vugts interviewt de schrijver over haar nieuwe roman Dans dans revolutie.

De opvolger van Weeda’s verpletterende debuut Aleksandra (2021) verschijnt 6 februari. Opnieuw is het een uiterst actueel werk, dat ook de planken op zal gaan.

Het is de nacht waarop de dorpelingen van Utsjelinavka het kwaad, de duivel en het duister uitdrijven. Het is de dag waarop Toni twee kinderlijken ophaalt tijdens haar body drop off-dienst. Het is de ochtend waarop de dode soldaat Danylo wakker wordt gedanst door een Nederlands meisje.

Het is de tijd waarin we wegkijken. Dit is Dans dans revolutie, een boek waarin Lisa Weeda in vier welhaast magische verhaallijnen het gevecht aangaat met westsplaining, de machteloosheid van de al negen jaar slepende Russisch-Oekraïense oorlog en de arbeidsmigratie in Europa.

Evenement donderdag 15 februari 20.00 uur, inloop vanaf 19.30.

Toegang vrij, ook voor niet-leden. Graag aanmelden via een mailtje naar leeskabinet@eur-nl.libanswers.com

Locatie: Senaatszaal, Erasmus Building, Campus Woudestein.

Na afloop signeert de auteur. Boekverkoop door boekhandel v/h Van Gennep.

De mooiste collectie van Rotterdam
Het Rotterdamsch Leeskabinet is de humaniorabibliotheek op Campus Woudestein. Word lid en ontdek de mooiste collectie van Rotterdam. Bezoek de Leeskabinet-lezingen over literatuur, cultuur en wetenschap.

Meer info: www.leeskabinet.nl.

(ingezonden mededeling Rotterdamsch Leeskabinet)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.