Verkeersveiligheid is een prioriteit van de deelgemeente. Hiervoor plaatsen we onder andere smileys die aangeven hoe hard een auto rijdt. Deze displays rouleren door de wijk. Bij het plaatsen houden we rekening met verzoeken van bewoners, zoals nu op de Jericholaan.  

De afgelopen jaren zijn verder gevaarlijke kruisingen of andere verkeersonveilige locaties aangepakt. Voorbeelden hiervan zijn de kruising Boezemweg/Warande en de bocht in de Honingerdijk. Het aantal ongelukken is op beide plekken na de aanpassingen sterk verminderd.

In woonwijken is Duurzaam Veilig ingevoerd. Dit houdt in dat er 30 km-zones zijn ingericht om harder rijden dan 30 km/u te ontmoedigen. Ook zijn meer vrijliggende fietspaden aangelegd of fietsstroken zoals op een deel van de Oostzeedijk beneden. De verkeersveiligheid bij scholen heeft onze bijzondere aandacht. Ontbreekt er bijvoorbeeld op een schoolroute een veilig voetpad, dan zoeken we creatieve oplossing als een loopvlonder. Naast fysieke aanpassingen richten we ons via de scholen op het gedrag van de ouders. De inspanningen van de scholen ondersteunen we met specifieke handhavingsacties.

Smiley

De verbetering van de verkeersveiligheid in Kralingen-Crooswijk is niet onopgemerkt gebleven. Onlangs prees de burgemeester portefeuillehouder Jock Geselschap om de grote voortuitgang op dit belangrijke onderwerp. Jock Geselschap: “Ik ben er trots op dat we de deelgemeente voor onze bewoners en bezoekers verkeersveiliger hebben gemaakt!”

KLIK HIER voor het laatste nieuws van de Deelgemeente of DOWNLOAD de PDF met al het nieuws.

Deelgemeente Kralingen Crooswijk