Op maandagavond 1 nov. 2021 vanaf 20.00 uur zal de eerste repetitie plaatsvinden van de onlangs door chef-dirigente Alina Sokolova opgerichte Rotterdamse Bach society. “Ik ben aan het conservatorium van Moskou afgestudeerd als koor- en orkestdirigent, en heb in verschillende grote steden in de wereld, waaronder ook tien jaar Amsterdam, als kooren orkestdirigent gewerkt”, vertelt Sokolova met veel enthousiasme. “Wat mij is opgevallen is dat Rotterdam, als wereldspeler op tal van gebieden maar ook als sterke cultuurstad, geen eigen Bachkoor heeft. En ik vind dat het juist in een stad als Rotterdam niet aan een eigen Bachkoor mag ontbreken”, vervolgt ze.

Hillegondakerk
De repetities van het koor zullen gaan plaatsvinden in de Hillegondakerk in Hillegersberg. “Bij een mooi koor past een prachtige locatie en het bestuur van de Hillegondakerk heeft mijn plannen voor een innige samenwerking tussen de kerk en de Rotterdamse Bach Society al van begin af aan met zo veel enthousiasme omarmd, dat we hebben besloten om onze krachten te bundelen” aldus Sokolova. In antwoord op de vraag hoe ver de oprichting van de Rotterdamse Bach Society al is gevorderd, antwoordt Sokolova met een glimlach: “ik heb grote plannen met het koor, waarbij het plezier beleven aan het samen musiceren voorop staat. Het samen zingen in een koor is een magistrale ervaring. We zijn net begonnen met het werven van enthousiaste leden en de reacties die we krijgen om te komen meedoen, zijn hartverwarmend.” “En”, zo besluit zij vastbesloten, “we doen het stap voor stap. Eerst nu een gezelschap van enthousiaste, gezellige en serieuze zangers samenstellen en hierbij dan ook de oproep aan alle belangstellenden, of u nu al gevorderd bent of beginner.

Oproep
Zingt u graag? Meld u meteen aan op www.bachsociety.nl of neem contact op voor meer informatie: info@bachsociety.nl. Wilt u eerst eens rustig komen kijken? Dan kunt u ook met ingang van 1 november a.s. onze wekelijkse repetities bezoeken op elke maandagavond vanaf 20.00 uur in de Hillegondakerk, Kerkstraat 43, ingang via Kerkdreef, Rotterdam-Hillegersberg, om kennis te maken. Dat geldt ook voor mensen die verbonden willen zijn aan dit mooie initiatief maar niet willen of kunnen zingen; er is meer dan genoeg te doen.

Bach to business
Voor de onze zakelijke partners is de Rotterdamse Bach Society bezig een platform op te zetten met de naam ‘Bach to business’, met tal van mogelijkheden tot sponsoring en klantgerichte aanbiedingen. U vindt binnenkort meer informatie voor onze zakelijke vrienden op onze website onder ‘Bach to business’.

(ingezonden mededeling Rotterdamse Bach Society)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.