Directeur Erasmus Sport Jon de Ruijter trots op uitgebreide aanbod

door Joëlle Stapelkamp

Dat de campus van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) de afgelopen jaren een enorme metamorfose heeft ondergaan, zal maar weinigen zijn ontgaan. Het terrein is gemoderniseerd en er zijn veel meer faciliteiten bijgekomen. Het Erasmus Sport Center is daar een mooi voorbeeld van. De moderniseringsslag heeft een duidelijk effect op het aantal sportpashouders. Had Erasmus Sport in 2011 nog 4.200 leden, inmiddels is dat aantal meer dan verdubbeld naar 8.500 leden. “Met gemiddeld zo’n 6.000 sporters per week in huis doen we het goed”, aldus Jon de Ruijter, directeur van stichting Erasmus Sport.

Multifunctioneel
Het sportcomplex heeft extra capaciteit gekregen. Het is een indrukwekkend complex geworden waar je onder andere kunt squashen, tennissen en fitnessen. Het sportaanbod is meer divers en dynamischer geworden. Zo is onlangs Brazilian Jiu-Jitsu aan het rooster toegevoegd. “Als lessen goed lopen, plannen we extra lessen in op het rooster. Lopen lessen slecht, dan vervallen ze”. Inmiddels is er alweer meer dan een jaar voorbij sinds het nieuwe Erasmus Sport Fitness Center in gebruik is genomen. Op de eerste verdieping van de fitnessruimte ligt de focus op cardio. Op de begane grond, de zogenaamde Gladiator Zone, ligt de nadruk op kracht. Ook is er sinds de herontwikkeling op de campus een Erasmus Sport Beach aangelegd. Voor de toekomst wordt gestreefd naar een multifunctionele sportfaciliteit op de campus.

Vooruitstrevender
Niet alleen de faciliteiten an sich hebben een moderniseringsslag gemaakt, ook in de manier van denken is Erasmus Sport veel vooruitstrevender geworden. “Voor de herontwikkeling hadden we een veel meer afwachtende houding. Tegenwoordig gaan we actief op zoek naar ‘onze’ sporters. Wij bevinden ons middenin Kralingen en zitten dus in de omgeving van onze primaire doelgroep, namelijk de studenten en medewerkers van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). Onze focus ligt nu veel meer op de studenten en de directe omgeving (Kralingen). En dat lijkt te werken, want inmiddels heeft één op de 2,8 studenten van de EUR een Erasmus Sportpas”.

Erasmus sport

Sportpas
Volgens Jon de Ruijter moet de Erasmus Sportpas iets heel aantrekkelijks zijn voor studenten. “Het moet meer zijn dan een toegangsbewijs alleen”. Daarom wordt er de laatste tijd steeds meer naar samenwerkingsverbanden gezocht, om zo de sportpas waardevoller te maken. Zo werkt Erasmus Sport sinds kort samen met het Oostelijk Zwembad en kunnen studenten met een unieke en exclusieve zwempas tegen een aantrekkelijk tarief zwemmen. “Wij merkten bij onze

Jon de Ruijter, directeur van Stichting Erasmus Sport

Jon de Ruijter, directeur van Stichting Erasmus Sport

sportpashouders dat er behoefte was aan vrij zwemmen. Een samenwerking met het Oostelijk Zwembad maakt dat wij in die behoefte kunnen voorzien”.

Het Oostelijk Zwembad is niet de enige samenwerkingspartner van Erasmus Sport. Zo krijg je met je sportpas bij Iva 15% korting op printkosten, bij restaurant Popocatepetl in de Oude Haven 15% korting op de rekening en gelden er speciale Erasmus Sporttarieven bij Van ‘t Hart autoverhuur op de Kortekade. En dat is slechts een greep uit het kortingsaanbod. Als het aan Jon de Ruijter ligt, blijft het hier niet bij en komen er in de toekomst nog meer samenwerkingspartners bij. “De Erasmus Sportpas moet de meest waardevolle aanvulling zijn op studeren aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam. Dat is ons doel, daar geloven we in en daar streven we naar”. Kijk voor meer informatie en Erasmus Sportevenementen op www.erasmussport.nl.