Wethouder in stijl aangekleed

De tweedehands kledingbeurs van stichting De Witte Olifant opende in maart van dit jaar voor de laatste keer haar deuren, maar afscheid van elkaar hadden de medewerksters nog niet genomen. Dat gebeurde afgelopen vrijdag in Lommerijk, waarbij 4 bestuursleden van wethouder Hugo de Jonge de Erasmusspeld ontvingen.

De vier dames die extra in het zonnetje werden gezet, zijn Anne Marie Hueting- Versteegh, Mary van ‘t Hof-Lexmond, Siby van Hartingsveldt-Horneman en Yvonne Damen-Hen – driks. Zij zijn 25 tot dertig jaar lang betrokken geweest bij stichting De Witte Olifant. Langdurig maakten zij deel uit van het bestuur en waren zij de grote motor achter de organisatie van de kledingbeurzen.

Uit handen van Wethouder Hugo de Jonge, die zichzelf geheel in stijl had aangekleed met mooie vintage schoenen en bijpassende riem, ontvangen zij ieder de Erasmusspeld.

De vier dames hebben zich elk op hun eigen manier ingezet. Mevrouw Hueting was langdurig voorzitter, penningmeester en het financiële brein van de stichting. Mevrouw Van ‘t Hof verzorgde op allerlei manieren de contacten met de organisaties achter de goede doelen. Mevrouw Van Hartingsveldt zorgde ervoor dat alle benodigde materialen altijd aanwezig waren en regelde het be – talingsverkeer. Mevrouw Damen zorgde als secretaris voor de administratie, het archief, roosters en contact met medewerkers. Lenie van Doorn ontving al in 2010 de Erasmusspeld voor haar werkzaamheden voor de stichting.

Van links naar rechts: Yvonne Damen-Hendriks, Mary van ‘t Hof-Lexmond, wethouder Hugo de Jonge, Siby van Hartingsveldt-Horneman, Anne Marie Hueting-Versteegh en Lenie van Doorn-Petit. Foto: Arjen Jan Stada

Van links naar rechts: Yvonne Damen-Hendriks, Mary van ‘t Hof-Lexmond, wethouder Hugo de Jonge, Siby van Hartingsveldt-Horneman, Anne Marie Hueting-Versteegh en Lenie van Doorn-Petit. Foto: Arjen Jan Stada

De Witte Olifant
Elk voor- en najaar was er een kledingbeurs, in totaal zijn er 110 geweest, met duizenden bezoekers uit het hele land. Het geld dat hiermee werd verzameld werd besteed aan goede doelen. Rond de honderd vrijwilligers zijn sociaal en maatschappelijk actief geweest voor De Witte Olifant. Het bestuur van stichting De Witte Olifant heeft veel organisaties en mensen aan zich weten te binden. Zo werd het mogelijk dat tientallen organisaties van goede doelen hun dromen konden verwezenlijken.

Erasmusspeld
De gemeente Rotterdam reikte de Erasmusspelden uit aan deze vier vrijwilligers omdat zij zich langdurig hebben ingezet voor de Rotterdamse samenleving. De Erasmusspeld is een onderscheiding die in 1979 door de gemeente Rotterdam werd ingesteld. De speld is vernoemd naar de humanist Desiderius Erasmus (1466-1536) en wordt uitgereikt aan personen die zich lange tijd op sociaal, cultureel, economisch of sportief gebied verdienstelijk hebben gemaakt voor de Rotterdamse samenleving.

(ingezonden mededeling De Witte Olifant)