Opnieuw had Excelsior zaterdag succes op vreemde bodem. Nu werd Roda JC in Kerkrade met 1-2 verslagen. Aanstaande zaterdag spelen de Kralingers weer in eigen stadion. Dan komt de nummer 5 van de Eredivisie op bezoek, Vitesse. Aanstaande woensdagavond speelt Excelsior eerst nog uit in het KNVB Bekertoernooi tegen Excelsior ’31.

Vorig jaar waren de Kralingers succesvol in het bekertoernooi en werd zelfs de halve finale gehaald. De finale in de Kuip ging net niet door voor Excelsior, daar stak tegenstander FC Groningen een stokje voor in de halve finale. Het succes van vorig seizoen smaakt echter naar meer, maar dan moet Excelsior woensdag in Rijssen (Overijssel)eerst winnen van hoofdklasser Excelsior ’31. Vervolgens pakt Excelsior zaterdag de eredivisiedraad weer op tegen Vitesse, dat afgelopen weekend in het eigen Gelredome verloor van Ajax.

Kruising
Excelsior deed betere zaken. Ondanks aanvankelijk een 1-0 achterstand werd de uitwedstrijd tegen Roda JC met 1-2 gewonnen. Op slag van rust zorgde aanvoerder Sander Fischer met een rake kopbal voor de gelijkmaker en na rust schoot Jeff Stans een geweldige vrije trap in de kruising waardoor het 1-2 werd. Diezelfde Stans miste kort voor tijd overigens nog een strafschop en er waren meer kansen om de score uit te breiden. Zo ver kwam het niet, maar er kwamen in elk geval drie punten mee uit Limburg.

,,We hebben karakter getoond, hadden alleen meer moeten scoren toen Roda JC massaal naar voren ging”, zei Fons Groenendijk na afloop van de winstpartij in Limburg. ,,Verder mag ik niet ontevreden zijn. We zijn aan een goede serie bezig en er is geen ploeg die ons ondersteboven speelt. Dat geeft vertrouwen. We zijn na tien wedstrijden op de goede weg en dat is heel mooi.”

De doelpuntenmakers van Excelsior tegen Roda JC: Sander Fischer en Jeff Stans. Foto: Jan den Breejen

De doelpuntenmakers van Excelsior tegen Roda JC: Sander Fischer en Jeff Stans. Foto: Jan den Breejen

Tickets
Inclusief het bekerduel tegen BVV Barendrecht heeft Excelsior inmiddels vijf duels niet verloren, waarvan vier eredivisieduels. Aanstaande zaterdag wacht een nieuwe uitdaging met de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Ben jij erbij zaterdag? Bestel dan nu tickets via www.excelsiortickets.nl of koop ze via de administratie van Excelsior.

De week erna speelt Excelsior uit tegen Willem II en in het weekend van 13 tot en met 15 november is er geen eredivisievoetbal. Wel speelt Excelsior op donderdagvond 12 november de RET Derby tegen Sparta Rotterdam. Tickets voor dat duel kosten 5 euro en zijn te koop via de administratie van Excelsior en via www.excelsiortickets.nl. De opbrengst van de RET Derby wordt verdeeld onder de jeugdopleidingen van Excelsior en Sparta.

excelsior-logoWebsite: www.sbvexcelsior.nl
Adres: Stadion Woudestein
Honingerdijk 110

 

 

 

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]