Een week geleden zat Fleur ten Hoopen van het gloednieuwe ‘Fleurs Depot’ in de IJsclubstraat, nog in Duitsland, in de Moezelstreek. Daar heeft ze een goed contact voor heel mooi linnen, zoals ze dat zelf zegt. Frans linnen en Duits linnen, wat is het verschil? Niet zoveel, hooguit is het linnen uit Frankrijk wat sierlijker bewerkt. Daarentegen is het linnen uit Duitsland zonder meer ‘gründlich’. Hadden we anders verwacht? Fleur: “Linnen is veel sterker dan katoen en op z’n sterkst als het nat is. Je kan het koken!”

Mangeldoeken
Vroeger werd het vochtige linnengoed onder hoge druk door de mangel gedraaid. Om het kostbare linnengoed te beschermen tegen deze stevige behandeling werd het tussen een mangeldoek gelegd. In Fleurs Depot is natuurlijk een keur aan, vaak fraai bewerkte, mangeldoeken te vinden.

Vroeger hoorde bij de ‘uitzet’ een goed gevulde linnenkast. Die was vaak zelfs zo goed gevuld dat alle linnen niet werd gebruikt. Daarom tref je in Fleurs Depot 100% gaaf linnen, zoals ouderwetse theedoeken, soms wel 100 jaar oud!

Huis te vol
Fleur kocht vroeger van alles wat ze mooi vond en eigenlijk doet ze dat nog steeds. Haar huis raakte steeds voller met oude woonaccessoires, meubels en linnen. Er moest wat gebeuren. Haar partner Daniël Klijn gooide op gezette tijden alles aan de kant in zijn kantoor aan de Ramlehweg om ruimte te maken voor het ‘antieke linnen en het landelijk wonen’. De pop-up store ‘Fleurs Linnen’ was geboren en was vanaf het begin een groot succes. Fleur had er bovendien veel lol in. ‘Een waar treffen van gelijkgestemden’, ontdekte ze. Een groot deel van de voorraad moest echter worden opgeslagen in containers, links en rechts in Europa. Toen dus de enorme bedrijfsruimte waar voorheen Endenburg Elektrotechniek in gevestigd was, 600 m2 groot, te huur stond, aarzelden Fleur en Daniël niet. De opslag kostte immers ook geld? En Daniël is met zijn bedrijf ‘Brug 8’ bij Fleur ingetrokken, ruimte zat aan de IJsclubstraat.

Landelijk wonen
Op het eerste gezicht wordt Fleurs Depot beheerst door het ‘landelijk wonen’. Vooral heel veel accessoires en huishoudelijke gebruiksvoorwerpen. Alleen authentieke artikelen komen erin, door Fleur met veel kennis van zaken en liefde tijdens haar reizen door Europa bij elkaar gezocht. En daarbij komt dat werkelijk alles bruikbaar is. Dus niet alleen voor ‘het mooi’. De prijzen? Die vallen reuze mee. Geen tussenhandel, toch?

Wijn
Partner Daniël houdt niet alleen kantoor in Fleurs Depot maar gaat daar wijn verkopen die hij, net zo als Fleur dat met haar artikelen doet, rechtstreeks inkoopt bij wijnboeren in Duitsland en Italië. Hij gaat daar zelf op bezoek en weet er dus vervolgens veel van.

Feestelijke opening
Fleurs Depot is geopend op vrijdag, van 10.00 tot 21.00 uur, en op zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur. Aanstaande vrijdag voor ‘t eerst, maar pas om 14.00 uur! De opening gaat dit weekend met enige feestelijkheid gepaard. De openingstijden zijn beperkt, want Fleur blijft zelf inkopen, schoonmaken en restaureren.

fleurs depot logoIJsclubstraat 13-B
Rotterdam (Kralingen)
Tel. 010-8468034
E-mail: info@fleurslinnen.nl
www.fleurslinnen.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.