De spannendste weken van het seizoen zijn aangebroken. Excelsior speelt de komende week in de halve finales van de Jupiler Play-offs tegen FC Den Bosch. Mocht Excelsior als winnaar uit de bus komen, dan wacht in de finaleronde een dubbele confrontatie met de winnaar van De Graafschap – RKC Waalwijk. De inzet is een plek in de Eredivisie in het komende seizoen.

Dankzij de derde plek in de eindrangschikking van de Jupiler League mocht Excelsior de eerste ronde van de Jupiler Play-offs overslaan. In de tweede ronde nemen de Kralingers het op tegen FC Den Bosch. Donderdag 8 mei wordt de eerste wedstrijd gespeeld in ‘s-Hertogenbosch. De return staat voor komende zondag 11 mei gepland in Stadion Woudestein. De aftrap zondag is om 14.30 uur en tickets zijn te koop via de webshop van Excelsior, via de administratie en zondag vanaf één uur voor de aftrap aan de stadionkassa’s. Excelsior-supporters kunnen dan een ticket kopen op vertoon van een geldige legitimatie.

Trainingskamp
Om zich voor te bereiden op de Jupiler Play-offs ging de selectie de afgelopen week drie dagen op trainingskamp in het Gelderse Oosterbeek. Met dit trainingskamp, mogelijk gemaakt door sponsor Creativ-EventZ, wilde trainer Marinus Dijkhuizen iedereen bewust maken van de bijzondere wedstrijden die voor Excelsior in het verschiet liggen: ,,Ik ben blij dat dit trainingskamp mogelijk is. Hiermee willen we de spelers, maar ook alle andere mensen die bij het team betrokken zijn, voorbereiden op de komende weken. In vier wedstrijden kunnen we een plek verdienen in de Eredivisie. Dat vraagt méér van ons allemaal dan bij gewone wedstrijden.”

Hopelijk kunnen de spelers en supporters de komende weken opnieuw feestvieren als de Jupiler Play-offs goed verlopen voor Excelsior. Foto: Jan den Breejen

Hopelijk kunnen de spelers en supporters de komende weken opnieuw feestvieren als de Jupiler Play-offs goed verlopen voor Excelsior. Foto: Jan den Breejen

Teambuilding
In het Gelderse Oosterbeek werd niet alleen tijd gemaakt voor trainingen, maar was er tevens ruimte voor teambuilding activiteiten en werden beelden teruggekeken van het afgelopen seizoen. ,,Trainen kunnen we ook in het stadion, maar door even een paar dagen in een andere omgeving te zijn, creëer je een situatie waardoor voor iedereen duidelijk wordt dat er iets bijzonders staat te gebeuren. We kunnen het jaar op een positieve manier afsluiten via de Jupiler Play-offs. Dit zijn de mooiste weken van het seizoen, dat waar we het met zijn allen het hele jaar voor hebben gedaan. Ik merk nu al dat iedereen daar veel zin in heeft en dat is alleen maar positief”, aldus de trainer.

Pro Excelsior
De supportersvereniging Pro Excelsior laat de komende donderdag bussen rijden naar de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch. Zolang er plek is kunnen supporters van Excelsior zich opgeven via info@proexcelsior.nl. De aftrap is donderdag om 19.45 uur en thuisblijvers kunnen het verloop van de wedstrijd uiteraard ook volgen via het officiële Twitter-account van Excelsior: @excelsiorrdam. Kaarten voor de thuiswedstrijd zijn onder meer te koop via www.excelsiortickets.nl. Mocht Excelsior de volgende ronde halen, dan kunnen vanaf maandag 19 mei tickets worden gekocht voor de thuiswedstrijd in de finaleronde. Kijk voor het laatste nieuws op www.sbvexcelsior.nl.

excelsior-logo

 

Adres: Stadion Woudestein
Honingerdijk 110