Excelsior speelt ook volgend seizoen in de Eredivisie. De Kralingers verzekerden zich afgelopen zondagmiddag van een langer verblijf op het hoogste niveau na een 2-2 gelijk spel tegen FC Utrecht. Komende zondag wordt het seizoen 2014-2015 afgesloten met de thuiswedstrijd tegen AZ. De aanvang van dit duel is 14.30 uur.

Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen was na afloop van de wedstrijd in de Galgenwaard kapot, maar heel gelukkig: ,,Het was een intensieve middag, het ging alle kanten op. Of we het onmogelijke hebben gepresteerd? Nee, want we hebben het gedaan. Maar dit is wel een geweldige prestatie, een echte teamprestatie. En we hebben dit op eigen kracht bereikt”.

Volle bak
Na de promotie via de Jupiler Play-offs werd Excelsior aan het begin van dit seizoen genoemd als belangrijkste degradatiekandidaat. Onder leiding van Dijkhuizen bleek echter dat de Kralingers echt wel iets te zoeken hebben op het hoogste niveau. Lang leek er geen vuiltje aan de lucht voor Excelsior, maar door tegenvallende resultaten in de afgelopen weken werd het toch nog spannend. NAC Breda klopte nadrukkelijk aan de poort van de gewilde vijftiende plaats, maar na zondag weten we dat Excelsior play-offs om promotie/degradatie deze keer niet hoeft te spelen.

Excelsior kan daarom ontspannen toeleven naar de laatste wedstrijd van het seizoen. Aanstaande zondag komt AZ op bezoek in Stadion Woudestein. Die ploeg strijdt nog om directe plaatsing voor de Europa League. ,,Ik ben klaar met de spanning en de druk, maar we gaan ook zondag weer volle bak in een vol stadion!” Beloofde Dijkhuizen meteen na afloop van de wedstrijd tegen FC Utrecht.

Laatste kwartier
In die wedstrijd gebeurde aanvankelijk nauwelijks iets, alleen Yassin Ayoub was voor rust namens de thuisploeg dichtbij een treffer. Hij dook vrij op voor Gino Coutinho, maar kreeg de bal naast het doel. Omdat AZ op dat moment met 1-0 voor stond tegen NAC Breda leek er voor Excelsior weinig aan de hand. Na rust gebeurde beduidend meer dan in de eerste helft, maar helaas vooral voor het doel van Coutinho. Een half uur voor tijd kreeg de thuisploeg een strafschop. Sebastien Haller benutte de penalty en zette Utrecht zo op voorsprong. Excelsior was tot dan toe aanvallend onmachtig en doordat NAC Breda inmiddels op een 1-2 voorsprong stond, zag het er slecht uit voor Excelsior. In het laatste kwartier bleek echter maar weer eens hoe knotsgek voetbal kan zijn. Uit het niets leverde Ninos Gouriye de bal af bij Tom van Weert en die zorgde voor de gelijkmaker, 1-1. Vier minuten later werd het nog gekker toen invaller Daryl van Mieghem de bal opnieuw bij Van Weert bezorgde en die tikte de 1-2 binnen. Kort voor tijd werd het uit een vrije trap van Danny Verbeek nog 2-2, maar omdat AZ in Alkmaar weer op voorsprong was gekomen (3-2), kon Excelsior feest gaan vieren. Dat deden spelers en staf met de 230 meegereisde supporters.

De spelers van Excelsior vieren feest

De spelers van Excelsior vieren feest met de meegereisde supporters in Utrecht. Foto: Jan den Breejen

 

Seizoenkaart
Seizoenkaart Hoewel het er nog niet helemaal op zit, kijkt Excelsior alweer vooruit naar het komende seizoen. Op de website is inmiddels informatie te vinden over de aanschaf van een seizoenkaart. Wil je ook volgend seizoen verzekerd zijn van een plek bij alle thuiswedstrijden? Kijk dan snel op www.sbvexcelsior.nl/seizoenkaart1516.

excelsior-logoWebsite: www.sbvexcelsior.nl
Adres: Stadion Woudestein
Honingerdijk 110