De selectie van Excelsior Rotterdam staat aanstaande woensdag voor het eerst weer op het trainingsveld. De spelers werken vanaf 10:30 uur onder leiding van hoofdtrainer Ricardo Moniz de eerste training van het nieuwe seizoen af. De afgelopen dagen werden door Excelsior verschillende nieuwe selectiespelers gepresenteerd.

Zo verlengde doelman Alessandro Damen zijn aflopende contract met twee seizoenen. De 29-jarige doelman staat al sinds 2014 onder contract bij de club en verlengt nu tot 2021. Damen kwam door blessures tot op heden slechts tot 37 wedstrijden in het eerste elftal van Excelsior, maar was sinds de winterstop afgelopen seizoen de eerste doelman.

Blessures

,,Spelen is voor mij het allerbelangrijkste’’, benadrukt Alessandro Damen. ,,Ik heb geen zin om nu al ergens op de bank te gaan zitten. Ik heb de afgelopen twee jaar door mijn blessures amper gespeeld en daarom wil ik nu minuten maken. Geld of een grotere club zijn minder belangrijk. Een seizoen lang alles spelen, dat staat voor mij boven alles. Bij Excelsior kan ik dat gaan doen.’’

Ook Kyle Ebecilio werd afgelopen week toegevoegd aan de selectie van Excelsior Rotterdam. De 25-jarige middenvelder speelde als F-pupil al een half jaar in het shirt van Excelsior en keert nu terug in Rotterdam. ,,Ik wil graag onder trainer Ricardo Moniz werken. Ik heb veel over hem gehoord en ook het gesprek dat we hebben gevoerd, gaf mij vertrouwen. Zijn voetbalvisie spreekt mij aan en ik heb dan ook veel zin om aan het seizoen te beginnen’’, verklaart hij.

Doelman Alessandro Damen verlengde deze week zijn contract met Excelsior Rotterdam. Foto: Jan den Breejen

Oefenwedstrijden

Eerder werden Sander Fischer en Tobias Kleijweg gepresenteerd en eind vorige week werden ook jeugdspelers Redouan El Hankouri en Nathan Tjoe-A-On vastgelegd. Excelsior werkt aanstaande zaterdag al het eerste oefenduel af, dan is IJVV De Zwervers vanaf 15:00 uur de tegenstander. Dinsdag daarna volgt de wedstrijd tegen VV Hillegersberg (aftrap 19:00 uur). De competitie begint voor Excelsior op zaterdag 10 augustus in eigen stadion tegen Jong FC Utrecht.

Tickets

Wil je verzekerd zijn van een ticket voor alle thuiswedstrijden van Excelsior Rotterdam in de Keuken Kampioen Divisie? Bestel dan nu een seizoenkaart voor de Rob Albers of Robin van Persie tribune. Als je voor 1 juli a.s. bestelt, krijg je bovendien drie vrijkaarten erbij om iemand mee te nemen naar een van de thuiswedstrijden. Wacht dus niet te lang en bestel nu jouw kaart via www.excelsiortickets.nl.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.