Excelsiors nieuwe hoofdtrainer Ruben den Uil op het veld tijdens de eerste training van de Kralingers.

Het seizoen is begonnen voor Excelsior Rotterdam. Vorige week stond de selectie van de Kralingers voor het eerst weer op het trainingsveld. Afgelopen zaterdag werd het eerste oefenduel van de voorbereiding gewonnen. Tegen Quick Boys werd het 0-2 door doelpunten van Noah Naujoks en Lance Duijvestijn.

Na de degradatie uit de Eredivisie maakt de mannenploeg van Excelsior Rotterdam zich nu op voor een seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. De competitie start op vrijdag 9 augustus met de uitwedstrijd tegen TOP Oss. Een week later is de eerste thuiswedstrijd in het Van Donge & De Roo Stadion tegen De Graafschap. Excelsior bereidt zich daarop voor onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Ruben den Uil. Hij is de opvolger van Marinus Dijkhuizen, van wie na vier seizoenen afscheid werd genomen.

Ruben den Uil zei na zijn aanstelling op de clubwebsite: ,,Ik ben hartstikke trots en dankbaar dat ik deze kans krijg van de club. Als ik kijk naar de kernwaarden, dan sluiten die van Excelsior aan bij die van mij. Ik wil anderen en mezelf vanuit een gezamenlijke betrokkenheid verbeteren, de lat hoog leggen en vind het leuk om met mensen samen te werken. Excelsior staat erom bekend dat jonge trainers een kans krijgen. Ik heb afgelopen jaar de cursus gedaan en in combinatie met de ervaringen die ik in de afgelopen drie seizoenen bij Excelsior heb opgedaan, de ontwikkeling die ik dankzij Excelsior en iedereen die betrokken is bij de club heb doorgemaakt, werd ik steeds enthousiaster. Ik heb ontzettend veel zin in deze uitdaging.’’

Den Uil wordt onder meer geassisteerd door Michel Breuer, Thomas Verhaar en keeperstrainer Ronald Graafland. Ook werd een nieuwe assistent aan zijn staf toegevoegd en dat is een oude bekende in Kralingen; Adrie Koster was van 1997 tot 2003 hoofdtrainer van Excelsior. Onder zijn leiding promoveerden de Kralingers in 2002 naar de Eredivisie. Nu gaat Koster zijn ervaring, naast Excelsior onder meer opgedaan bij VVV-Venlo, RKC Waalwijk, Ajax, Club Brugge, Willem II, VfB Stuttgart en Jong Oranje, overbrengen op de staf van Excelsior. ,,Hij is heel enthousiast over wat we willen creëren en over de mensen waarmee we dat willen doen. Bovendien heeft hij vanuit het verleden nog het echte Excelsior-gevoel’’, aldus technisch manager Niels van Duinen.

Van Duinen is druk bezig met het samenstellen van de selectie voor het komende seizoen, maar weet dat geduld nodig is: ,,Natuurlijk willen we de groep het liefst zo snel mogelijk compleet hebben, maar de verwachting is dat we de gehele 8 weken nodig hebben die deze transferwindow nog duurt. Er zal nog een heleboel gaan gebeuren. We willen een selectie samenstellen waarmee we onze doelstelling kunnen realiseren en dat is meespelen om promotie. Want onze ambitie blijft om in de Eredivisie actief te zijn.’’


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.