De selectie van Excelsior Rotterdam verblijft momenteel in Portugal. Daar bereidt de ploeg zich voor op de tweede seizoenshelft. Die begint op zondag 21 januari met een heuse kraker. Dan staat namelijk de stadsderby op Het Kasteel tegen Sparta Rotterdam op het programma.

Vorig seizoen won Excelsior beide ontmoetingen tegen de stadsgenoot met 3-2. Op Het Kasteel werd de ploeg destijds gesteund door een bomvol uitvak. De 650 meegereisde supporters steunden de ploeg van de eerste tot de laatste minuut op fanatieke wijze. Het gaf Excelsior vleugels en ondanks een achterstand, gingen de drie punten mee van Rotterdam-West naar Kralingen.

Uitkaartregistratie
Ook nu rekent Excelsior op de steun van zoveel mogelijk supporters. Inmiddels zijn er al 250 bustickets verkocht, maar via www.excelsiortickets.nl zijn nog voldoende kaarten te koop. Buskaarten kosten 19 euro voor seizoenkaarthouders (en leden van de supportersvereniging). Niet seizoenkaarthouders betalen 5 euro meer. Je kunt alleen kaarten kopen als je in het bezit bent van een uitkaartregistratie. Heb je die nog niet? Vraag deze uitkaartregistratie dan gratis aan via ticketing@sbvexcelsior.nl.

Robin van Galen
Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Excelsior was er nieuws op bestuurlijk vlak. Algemeen directeur Ferry de Haan presenteerde een nieuw bestuurslid: waterpolocoach Robin van Galen. Na het terugtreden van voorzitter Albert de Jong, sprak het nieuwe bestuur – met voorzitter Bob de Lange, secretaris Paul Peters, penningmeester Theo Timmers en Rick Ruisch – de wens uit om een bestuurder toe te voegen op technisch vlak. Robin van Galen zal de functie van technisch bestuurder en topsportontwikkeling vanwege lopende verplichtingen in eerste instantie als adviseur vervullen, naast de reeds actieve adviseur Simon Kelder. Vanaf 1 juli wordt Van Galen volwaardig lid van het bestuur.

De spelers van Excelsior Rotterdam konden vorig seizoen feestvieren op Het Kasteel met de meegereisde supporters. Foto: Jan den Breejen

,,Robin weet als geen ander hoe het is om heel creatief een groeiproces door te maken om structureel een rol van betekenis te gaan spelen’’, zei De Haan in zijn speech. ,,Na het behalen van Olympisch goud in 2008 met de Nederlandse waterpolo dames, is hij nu bondscoach van de mannen waterpoloërs en heeft hij ook daar een geweldige groei bewerkstelligd. Met zijn kwaliteiten en ervaring binnen deze processen, zal hij een toegevoegde waarde en een klankbord zijn binnen het bestuur en voor de directie.’’

Kijk voor het laatste Excelsior-nieuws op www.sbvexcelsior.nl.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.