Feest op het hoofdveld van ADO Den Haag, waar Excelsior Rotterdam op zondag 29 mei promoveerde naar de Eredivisie.

Na de bizarre seizoensontknoping tegen ADO Den Haag maakt Excelsior Rotterdam zich nu op voor een nieuw seizoen in de Eredivisie. Terwijl de verkoop van seizoenkaarten historisch hard gaat, maakt de selectie zich op voor de eerste training. Die staat voor volgende week woensdag in de agenda. Op zaterdag 2 juli volgt het eerste oefenduel tegen SV Slikkerveer.

Het lijkt alsof het seizoen er nog maar net op zit. Alsof de bizarre ontknoping van het seizoen 2021-2022 zich gisteren heeft afgespeeld. Die ongekende voetbalthriller, waarin Excelsior Rotterdam een kwartier voor tijd nog tegen een 3-0 achterstand aankeek. Vanaf het moment dat de supporters van ADO Den Haag het Haags kwartiertje uitriepen, kantelde het duel volledig in Kralings voordeel. Na 93 minuten voetbal stond het 3-3 en na verlenging 4-4. Excelsior nam de strafschoppen vervolgens beter dan ADO Den Haag en daardoor spelen de Kralingers na een afwezigheid van drie seizoenen komend jaar weer in de Eredivisie.

Tranen
Hoewel het alweer ruim drie weken geleden is, beseft hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen nog steeds niet helemaal wat zich op zondag 29 mei allemaal heeft afgespeeld. ,,Doordat we daarna al snel op vakantie gingen, hebben we het er niet meer echt over gehad. Ook niet met de staf. Ik heb vorige week het laatste half uur teruggekeken en toen kwamen voor het eerst wel wat tranen. Het heeft ook een enorme impact op iedereen, dat merk je overal waar je komt. Zoveel mensen hebben die wedstrijd bekeken en iedereen heeft het erover. Dat is wel bizar hoor.’’

Vier
Excelsior Rotterdam, dat op 23 juli aanstaande 120 jaar bestaat, promoveerde voor de negende keer naar de Eredivisie. Opvallend genoeg gebeurde dat vijf keer in deze eeuw en dan precies om de vier jaar: 2002, 2006, 2010, 2014 en 2022. Alleen 2018 ontbreekt in dit rijtje, maar in dat jaar speelde Excelsior al in de Eredivisie. De promotie zorgde op 29 mei voor feestelijke taferelen op Woudestein, waar honderden supporters de ploeg ’s avonds laat bij terugkomst uit Den Haag stonden op te wachten. De dag erna gingen de verkoopcijfers van de seizoenkaarten door het dak. Inmiddels heeft de club vrijwel alle beschikbare jaarkaarten verkocht, waardoor het stadion bij alle thuisduels uitverkocht belooft te zijn.

Oefenduels
De voorbereiding op het aanstaande eredivisieseizoen start volgende week woensdag 29 juni. Om 11.00 uur staat de selectie dan voor het eerst weer op het veld. Publiek is uiteraard welkom om de training in het stadion te komen bekijken. Zaterdag 2 juli is vervolgens de eerste wedstrijd van deze voorbereiding. In Ridderkerk speelt Excelsior Rotterdam dan tegen SV Slikkerveer. De aftrap op het Reijerpark is om 14.00 uur en de entree is gratis. In de voorbereiding speelt Excelsior ook nog tegen VV Lyra, NAC Breda, Heracles Almelo en FC Dordrecht. Voor vrijdag 29 juli wordt nog gezocht naar een tegenstander.

excelsiorrotterdam.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.