Excelsior Rotterdam kan zich gaan opmaken voor het vijfde achtereenvolgende seizoen in de Eredivisie. Dankzij de 2-3 overwinning bij VVV-Venlo verzekerden de Rotterdammers zich vrijwel zeker van nog een seizoen op het hoogste niveau. Excelsior, dat een geweldig jaar doormaakt, speelt aanstaande vrijdag in eigen stadion tegen ADO Den Haag. De aftrap is om 20.00 uur.

Toen Mitchell van der Gaag na afloop van het duel tegen VVV-Venlo werd gewezen op het feit dat zijn ploeg bij winst op ADO Den Haag zomaar achtste kan staan, grapte hij tegenover de verslaggever dat het wel een thuiswedstrijd betreft. De hoofdtrainer van Excelsior verwees hiermee naar de bijzondere statistiek die bepaald niet in het voordeel uitpakt van thuiswedstrijden. Van de 35 punten die Excelsior tot nu toe pakte, werden er maar liefst 25 in uitduels gepakt.

Verwennen
De afgelopen maand won Excelsior achtereenvolgens bij Vitesse, SC Heerenveen en VVV-Venlo. Tussendoor speelden de Rotterdammers weliswaar een prima wedstrijd in eigen stadion tegen AZ, maar dat duel ging desondanks met 1-2 verloren. Tijd dus om het thuispubliek in de laatste weken van de competitie ook te gaan verwennen. Te beginnen vrijdag tegen ADO Den Haag. De ploeg van Fons Groenendijk staat twee plaatsen hoger in de Eredivisie dan Excelsior, maar heeft maar één punt meer.

Play-offs?
De sfeer is in elk geval goed in Kralingen, want dankzij de winst op VVV-Venlo behaalde Excelsior de doelstelling van 35 punten, waardoor het in principe zeker is van het vijfde achtereenvolgende jaar in de Eredivisie. ,,De hele ploeg, de directie, iedereen van de club verdient hiervoor een groot compliment’’, zei Mitchell van der Gaag. ,,En niet te vergeten: de supporters, die er ook vandaag weer waren.’’ Uiteraard kreeg hij ook de vraag of Excelsior nu voor de play-offs om Europees voetbal gaat: ,,We hebben 35 punten binnen, dus we kunnen inderdaad omhoog gaan kijken.’’

Luigi Bruins in de vorige thuiswedstrijd van Excelsior Rotterdam tegen AZ. Foto: Jan den Breejen

Vertrek
Van der Gaag kondigde vorige week overigens aan dat hij na dit seizoen vertrekt bij Excelsior. Algemeen directeur Ferry de Haan is daarom nu druk bezig met het vinden van een opvolger. Goed nieuws was er ook in Kralingen, want naast de Sponsor Award van afgelopen jaar won Excelsior afgelopen week ook de Eredivisie Fan Award 2018 . Dat betekent dat zowel de sponsors als supporters het bezoek aan het Van Donge & De Roo Stadion als hoogste waarderen van alle clubs in de Eredivisie. ,,Daar zijn we uiteraard heel erg trots op’’, aldus De Haan.

Kaarten
Wilt u zelf ervaren hoe het is om een thuiswedstrijd bij te wonen in het Van Donge & De Roo Stadion? U heeft daarvoor in elk geval nog vier wedstrijden de kans, te beginnen aanstaande vrijdag tegen ADO Den Haag. De aftrap is om 20.00 uur. Kaarten voor de resterende thuiswedstrijden zijn te bestellen via www.excelsiortickets.nl of via de administratie van Excelsior Rotterdam.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.