Snel na het vertrek van Marinus Dijkhuizen naar het Engelse Brentford FC, stelde Excelsior vorige week de nieuwe hoofdtrainer aan. De 51-jarige Fons Groenendijk is de komende twee jaar trainer van de Kralingers. Groenendijk staat op zaterdag 27 juni voor het eerst op het veld. Dan begint de voorbereiding op het eredivisieseizoen 2015-2016.

Afgelopen donderdagavond, enkele uren nadat zijn komst naar Kralingen door Excelsior wereldkundig was gemaakt, werd Fons Groenendijk voorgesteld aan de sponsors van Excelsior. Die hadden die middag bij Golfcenter Seve in Rotterdam de jaarlijkse golfdag van de Excelsior Business Club gehad en werden tijdens het diner voorgesteld aan de nieuwe hoofdtrainer van de eredivisionist.

Juiste weg
,,De gesprekken die ik heb gehad, hebben mij direct enthousiast gemaakt”, zo motiveerde Groenendijk zijn komst naar Kralingen. ,,Excelsior is een club die volop in beweging is en een bepaalde weg is ingeslagen. In mijn ogen is dat de juiste weg en een die bij mij past. Excelsior heeft niet voor niets afgelopen seizoen zo goed gepresteerd. Ik vind het heel leuk om mijn steentje bij te dragen om die weg te vervolgen. Ik ben niet iemand die het wiel opnieuw gaat uitvinden, maar graag verder gaat op de ingeslagen weg.

In de gesprekken met de club merkte ik direct dat Excelsior een visie heeft en dat er echt beleid gevoerd wordt. De manier van trainen, de randvoorwaarden, de individuele krachtprogramma’s, de voeding, dat zijn allemaal facetten die op mij heel professioneel overkomen. Alle voorwaarden zijn daardoor aanwezig om te presteren. Excelsior is niet voor niets een club die in de lift zit en het is heel knap wat Excelsior in het afgelopen seizoen heeft gepresteerd”.

Uitdaging
De prestaties van het afgelopen seizoen – rechtstreekse handhaving in de Eredivisie via een vijftiende plek en het bereiken van de halve finale van het bekertoernooi – zorgen ook voor verwachtingen, beseft de nieuwe hoofdtrainer: ,,Het zal komend seizoen opnieuw lastig worden, maar daar moeten we niet voor weglopen. Ik wil dat vooral zien als een uitdaging en we moeten er met z’n allen voor gaan om er weer een mooi seizoen van te maken. Ik heb in elk geval een heel positief gevoel”.

De nieuwe hoofdtrainer van Excelsior Fons Groenendijk werd donderdag meteen voorgesteld aan de leden van de Excelsior Business Club

De nieuwe hoofdtrainer van Excelsior Fons Groenendijk werd donderdag meteen voorgesteld aan de leden van de Excelsior Business Club

Fons Groenendijk was als speler actief voor FC Den Haag, Roda JC, Ajax, Manchester City, Sparta en FC Utrecht. Als trainer begon hij bij VV Katwijk. Daarna was hij assistent bij Sparta, Ajax en Willem II. Bij die laatste club werd hij in 2009 hoofdtrainer. Daarna volgden FC Den Bosch, Ajax A1 en Jong Ajax in de Jupiler League. Tot maart 2015 was hij technisch directeur en trainer bij Universitatea Cluj in Roemenië.

Enthousiasme
,,In de gesprekken die we met Fons hebben gehad straalde hij een enorm enthousiasme uit en hij wilde dolgraag bij Excelsior aan de slag”, zegt algemeen directeur Ferry de Haan over de keuze voor Groenendijk. ,,Hij was erg te spreken over hoe wij het hier bij Excelsior voor elkaar hebben en wij rekenen erop dat hij daar een bijdrage aan kan leveren die hopelijk leidt tot nog meer succes. Zijn elftallen spelen altijd herkenbaar en attractief voetbal en dat hebben wij bij Excelsior ook voor ogen. Wij zijn daarom blij dat hij de komende twee jaar bij ons werkzaam zal zijn.”

excelsior-logoWebsite: www.sbvexcelsior.nl
Adres: Stadion Woudestein
Honingerdijk 110

 

 

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]