Het échte Italië vind je in Kralingen

Bij La Tavolata aan de Oudedijk is iedereen welkom en dat merk je meteen als je binnenstapt. Eigenaren Piero en Diana waren eerder te zien in een kookitem op RTL4. Nu delen ze hun passie live in hun eigen Italianfood bar | pasta lab. Nog vóór de officiële opening bleek de nieuwe hotspot al in trek bij buurtbewoners en Italianen uit de regio. Het geheim? De warme Italiaanse gastvrijheid en ongedwongen sfeer. En uiteraard de gerechten die met liefde worden gemaakt.

Met La Tavolata creëerden ze een plek waar echte Italianen het ambacht hoog houden. Door het gebruik van goede, natuurlijke en eerlijke basisingrediënten genieten gasten van authentieke Italiaanse gerechten. Het verschil zit ‘m in details; kleine keukengeheimpjes die eigenlijk alleen ‘nonna’ (oma) kent. In Italië worden recepten niet opgetekend in een kookboek, maar van generatie op generatie doorgegeven. Bij La Tavolata delen ze die geheimen graag. Dus kijk goed mee, want terwijl jij letterlijk een kijkje in de keuken neemt, wordt de door jou bestelde pasta én de saus vers bereid.

Pizzakoning
De pizzabakker van La Tavolata is een aanwinst. Piero en Diana vinden pizzakoning een betere benaming en dat is niet voor niets. Simon (de pizzakoning dus) werkte eerder bij Angelo Betti, La Pizza en Old Scuola. Zijn passie voor brood en deeg zorgt ervoor dat hij steeds bezig is zijn recept te verbeteren. Door de juiste rijzing en rusttijd van het deeg ontstaat er een deeg met een specifi eke Italiaanse smaak en het valt bovendien niet zwaar op de maag. Je moet het proeven om te geloven.

foto©Caroline Vrijenhoek

Hoge kwaliteit
La Tavolata staat voor 100 procent betaalbare kwaliteit. Zo gebruiken ze voor de gerechten alleen de beste ingrediënten, zoals de San Marzano-tomaat, met de kenmerkende langwerpige vorm, omdat dit nu eenmaal de allerbeste tomaat is om mee te koken. En bestel je een antipastiplank, dan geniet je van de bijzondere kwaliteit vleeswaren die speciaal worden ingekocht bij leveranciers die ook aan sterrenrestaurants leveren. Op de bovenste verdieping maakt La Tavolata verse pasta. Deze is ook te koop. Handig voor een etentje met vrienden of gewoon na je werkdag: laat je favoriete saus vers maken bij La Tavolata en neem dit mee. Je krijgt er een goede uitleg bij, hoe je thuis binnen 5 minuten een je heerlijke pasta op tafel zet. De naam La Tavolata is overigens afgeleid van een Italiaanse traditie. Een tavolata is zo’n lange tafel waaraan iedereen eet. De sfeer is informeel, gerechten worden gedeeld en iedereen is vrolijk. Deze sfeer brengen Piero en Diana over in de gerechten en niet in de laatste plaats in de entourage van de food bar. Alsof je zó Italië binnenloopt.

Van links naar rechts: Diana de Winter, Piero Bianculli en Umit Suverekli. Laatstgenoemde richtte La Tavolata in. foto©Caroline Vrijenhoek

Bij mooi weer is de tuin open. Meer weten? Kijk op www.latavolata.nl.

La Tavolata, Italian food bar | pasta lab Oudedijk 159-a Rotterdam-Kralingen

Openingstijden: woensdag t/m zondag tussen 10.00 en 22.00 uur.
Nu nog op maandag en dinsdag gesloten, maar voor besloten feestjes zijn mogelijkheden. Facebook: latavolata_nl / Instagram

(Ingezonden mededeling)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.