‘Hier gebeurt alles wat God verboden heeft’

Toen de ‘Allerheiligste Verlosserkerk’ in Rotterdam-Crooswijk werd gebouwd in de negentiende eeuw, kon waarschijnlijk niemand voorspellen dat het gebouw zou eindigen als studentenhuis. Toch woont Gijs voor 470 euro per maand anno 2024 in woongebouw ‘De Kerk’ waar 170 kamers, 37 studio’s en 5 appartementen te vinden zijn.

Wanneer je naar binnen gaat, verwacht je misschien niet dat je een pingpongtafel zal tegenkomen in een enorme kerkzaal. Verder in het gebouw laat de woning van Gijs, in ‘Het Achterhuis’, zien dat de kerk toch wel degelijk ook kamers heeft die wat meer op een standaard studentenwoning lijken. Samen met zijn drie huisgenoten heeft Gijs beschikking over een gedeelde woonkeuken en ieder een eigen slaapkamer. De woonkeuken is versierd met een muurschildering van de skyline van Rotterdam en uiteraard mag in een studentenhuis ook een dartbord niet ontbreken.

Gijs is erg tevreden met zijn kamer van 24 vierkante meter: “Mijn eigen kamer is groter dan de woonkeuken en dus gebruik ik die ook als woonkamer. In de zomer is het dakterras mijn favoriete plek om te chillen. Omdat er zoveel studenten hier wonen, zijn er altijd wel gezellige mensen te vinden. Hier gebeurt dan ook eigenlijk alles wat God verboden heeft.”

De voormalige kerk is in 1882 gesticht door een kloostergemeenschap. Bijna honderd jaar later brandde het gebouw voor een groot deel af, maar er bleven nog genoeg authentieke onderdelen over om er een bijzonder woongebouw van te maken.
Al sinds 1985 wonen er studenten en net afgestudeerden in De Kerk.?

Bekijk hier de heilige woning van Gijs:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rijnmond (@rijnmondsocial)

Via: RTV Rijnmond


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.