HbR en RPhO proosten op de nieuwe samenwerking

Een samenwerking die het mogelijk maakt dat jaarlijks 6000 kinderen van scholen uit Rotterdam Zuid zich kunnen verwonderen over de magie van muziek.

Havenbedrijf Rotterdam en Rotterdams Philharmonisch Orkest zetten met een hernieuwd sponsorcontract volop in op projecten in Rotterdam-Zuid. Daarvan kunnen veel leerlingen, leerkrachten en ouders de komende jaren profiteren.

In de hernieuwde samenwerking is extra aandacht voor kinderen in Rotterdam-Zuid: ‘Voor veel scholen op Zuid blijft de drempel hoog om naar de voorstellingen in de Doelen te komen. De redenen zijn divers: te hoge kosten, te weinig leertijd (de prioriteit ligt vaak op de zaakvakken, daarbij is weinig ruimte voor cultuureducatie), personeelstekort, te veel problemen op school en beeldvorming van het orkest. Dankzij dit vernieuwde partnership kan het orkest haar droom, meer kinderen op Zuid bereiken, eindelijk waarmaken’, vertelt Henriette Henny, Manager Development van het Rotterdams Philarmonisch Orkest.

Boudewijn Siemons (CEO Havenbedrijf Rotterdam) en George Wiegel (algemeen directeur Rotterdams Philharmonisch Orkest) ondertekenden daarvoor in De Doelen een contractverlenging van het sponsorschap, waarmee de al langdurige samenwerking tot eind 2026 is verlengd. Al jarenlang is Havenbedrijf Rotterdam een belangrijke sponsor van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, waarbij nu de focus verlegd wordt naar Rotterdam-Zuid. Jaarlijks zal het Havenbedrijf een bijdrage van 40.000 euro leveren aan het orkest.

Scholen en cultuur met elkaar in contact
Een greep uit de plannen van de samenwerking: Rotterdams Philharmonisch en het Havenbedrijf stellen een coördinator aan die verbindingen legt met verschillende partijen in Rotterdam-Zuid, om zo cultureel-maatschappelijke doelen en scholen met elkaar in contact te brengen. Ook is het plan opgevat om een samenwerking met minimaal tien scholen op Zuid aan te gaan: voor het organiseren van minimaal één verrijkte, muzikale schooldag per jaar. Daarop worden mini-concerten gegeven en kunnen leerlingen deelnemen aan muziekworkshops. In totaal zullen zo’n 6000 kinderen uit Rotterdam-Zuid jaarlijks meedoen aan de verschillende activiteiten.

Geschiedenis partnership
Het Havenbedrijf Rotterdam sponsort vele organisaties uit de stad en is al jarenlang een belangrijke sponsor van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Het sponsorde onder andere het reisfonds van het orkest, zodat de grootste haven van Europa het toporkest uit eigen stad kon inzetten voor de ontvangst van gasten. Concerten werden zo vaak gekoppeld aan een ontvangst in het buitenland voor relaties van het Havenbedrijf. Dat gebeurde onder meer in Brussel, Wenen, Parijs, maar ook in Jakarta en Seoul.

(Ingezonden mededeling)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.