Shortlease is de laatste jaren steeds populairder geworden onder ondernemers in Nederland. Deze flexibele leasevorm biedt tal van voordelen, vooral voor kleine tot middelgrote bedrijven die mobiliteit en flexibiliteit hoog in het vaandel hebben staan. Maar waarom is shortlease nu zo’n goede oplossing voor ondernemers? Laten we dat eens van dichterbij bekijken!

Geen investeringskosten

Een van de grootste voordelen van shortlease is dat er geen grote investeringskosten gemoeid zijn. Voor veel start-ups en kleine bedrijven is het niet haalbaar om in één keer een groot bedrag neer te tellen voor de aanschaf van een bedrijfsauto. Bovendien komen daar dan nog alle bijkomende kosten bij, zoals verzekeringen, onderhoud en belasting. Met shortlease betaal je een vast maandbedrag en hoef je je nergens zorgen over te maken. Dit maakt het een zeer aantrekkelijke optie voor ondernemers die hun cashflow willen behouden voor andere, belangrijkere uitgaven, zoals marketing of personeel.

Je kunt ook privé leasen

Een ander voordeel van shortlease is dat je als ondernemer ook privé kunt leasen. Dit betekent dat je dezelfde auto kunt gebruiken voor zowel zakelijke als persoonlijke doeleinden, zonder dat je meerdere voertuigen hoeft aan te schaffen of te onderhouden. Dit is vooral handig voor zzp’ers en freelancers die vanuit huis werken en vaak voor zowel werk als privé in de auto zitten. Door te kiezen voor een shortlease privé, houd je je administratie overzichtelijk en bespaar je bovendien op de kosten van een privéauto! Daarnaast biedt het de mogelijkheid om snel van auto te wisselen, bijvoorbeeld als er een verandering is in je privé- of werksituatie.

Het beperkt financiële risico’s

Shortlease beperkt ook de financiële risico’s die gepaard gaan met het bezitten van een auto. Stel dat je een gloednieuwe auto koopt en deze binnen een paar maanden total loss raakt. Dat zou een enorme financiële klap betekenen! Met shortlease draag je deze risico’s niet zelf. Bovendien zijn de kosten voor onderhoud en reparaties vaak inbegrepen in het leasecontract, wat betekent dat je geen onverwachte uitgaven hebt. Dit zorgt voor meer financiële zekerheid en voorspelbaarheid, wat cruciaal is voor de stabiliteit van een bedrijf. Ondernemers kunnen zich hierdoor beter focussen op hun core business zonder afgeleid te worden door onverwachte zorgen over hun wagenpark.

Zakelijk leasen is handig voor werknemers

Shortlease zakelijk is ook een zeer handige optie voor bedrijven met werknemers die een auto van de zaak nodig hebben. Het biedt de flexibiliteit om snel in te spelen op veranderingen binnen de organisatie. Heb je bijvoorbeeld tijdelijk extra personeel nodig voor een project? Met shortlease kun je eenvoudig extra auto’s leasen voor de duur van dat project zonder langdurige verplichtingen aan te gaan. Daarnaast vergroot een aantrekkelijke shortlease regeling de arbeidstevredenheid. Werknemers hoeven zich geen zorgen te maken over autokosten en kunnen genieten van een nieuw en betrouwbaar voertuig.

(Ingezonden mededeling)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.