Sinfonia Rotterdam waant zich in een wereld van dans en drama met Händels Water Music en Stravinsky, en sopraan Tinka Pypker zingt Arianna a Naxos. Een reis door de geschiedenis! Naast de internationale topsolisten waarmee Sinfonia Rotterdam optreedt, geeft dit orkest, onder leiding van dirigent en artistiek leider Conrad van Alphen, ook talentvolle opkomende solisten het podium.

Tinka Pijpker
De in Kralingen opgegroeide Tinka Pijpker is afgestudeerd sopraan aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, en plaatste zich in 2022 voor de finale van het Internationale Vocalisten Concours. Met begeleiding van de musici van Sinfonia Rotterdam zingt zij Arianna a Naxos: het welbekende verhaal van prinses Ariadne, die haar geliefde Theseus tussen de golven ziet verdwijnen. Een dramatisch vocaal werk gericht op emotionele expressie, over een vrouw die wankelt, wanhoopt, verlaten, verraden en woedend is.

Als tegenhanger speelt het orkest de bekende suite van Water Music, gecomponeerd door Händel voor koning George I voor op diens boottochtjes over de Theems. Koninklijke muziek in een feest der herkenning. Het programma start met de Pulcinella Suite van Stravinsky.

De concerten van Sinfonia Rotterdam met Tinka Pijpker vinden plaats op 16 t/m 18 maart in het Wereldmuseum en de Doelen in Rotterdam, en de Nieuwe Kerk in Den Haag. In de Doelen vindt er voorafgaand aan het concert een voorprogramma plaats van het RJO, waar Pijpker alumnus van is. Na alle concerten krijgt u een gratis drankje. Uw kaarten kunt u bestellen via de website van Sinfonia Rotterdam: www.sinfoniarotterdam.nl

(ingezonden mededeling Sinfonia Rotterdam)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.