Ik heb in totaal 5 maanden hier in Suriname rondgelopen. Ik voel mij intussen geen vakantieganger meer maar net een locale bewoner. Maar om dat gevoel te krijgen, moet jij je ook tussen de locale mensen bewegen. En dat doe ik met zoveel vreugde! Ik krijg zo veel liefde van de mensen. Vaak omdat ze mij ook herkennen van de video’s van mijn Facebookpagina. Mijn Facebookpagina heet: The Woman Next Door (She Got Her Own Style). Daar plaats ik laagdrempelige filmpjes over wat ik allemaal in Suriname doe. Met andere woorden: ik breng Suriname in beeld via mijn bril.

Ik heb natuurlijk bijna 35 jaar wonen in Nederland erop zitten. Dus ik kijk met een andere bril naar Suriname. Omdat ik die uitstap gemaakt heb. Mensen kunnen het waarderen, want veel dingen die voor hun hier in het land gewoon zijn, daar kijk ik met een vergrootglas naar. Daar reageren mensen allemaal op. De policy van mijn pagina is, dat ik wil dat we in gesprek blijven. Men kan reageren en je hoeft het niet altijd met mij eens te zijn als ik een topic heb. Maar ik wil wel dat we met respect met elkaar blijven praten. Dat staat bovenaan. We leren van elkaar door naar elkaar te luisteren.

Ik laat niet alleen Suriname zien via mijn bril maar ik vertegenwoordig ook The Woman Next Door. Dat betekent dat we allemaal een WOMAN zijn, de buurvrouw, de vrouw aan de overkant van de straat, de vrouw die voorbijloopt. Iedereen is The Woman Next Door. Ik word steeds zichtbaarder online. Met name op Facebook heb ik binnen 1 jaar 11.000 volgers aan mij weten te binden, danwel ze weten te boeien. Daar ben ik ontzettend blij mee. Om de volgers te bedanken voor het vertrouwen dat ze in mij hebben, geef ik iets terug als bedankje. Ik geef een The Woman Next Door Event.

Wat ik op zondag 12 maart 2023 wil bereiken met dit event is, dat mijn volgers weer met een dosis levenservaring, danwel kennis weer naar huis gaan. En dat ze zich speciaal voelen op die dag. Ik rol de rode loper voor ze uit … Ik heb een aantal interessante sprekers op die avond. Na zo een speech is er gelegenheid om in discussie te gaan. Ik hoop dat de mensen zich vrij voelen om zich te uiten.

Alleen als je praat, kan ik er voor je zijn, dat is de insteek. Mijn thema van die avond is ‘Lust of Liefde’. Alle sprekers sluiten zich daarbij aan. Ik wil verschillende groeperingen bereiken vandaar dat ik ook diverse sprekers  heb. Ik heb iemand uit de LHBTQI wereld, iemand die een mannenpraatgroep is begonnen. Ik wil de mannen erbij, omdat we te vaak praten OVER de mannen, terwijl we MET de mannen moeten praten …, ik heb een relatietherapeut …, psychotherapeut en mijzelf. Een hele goeie mix. De avond is gratis. Ik heb plek voor 200 man. Ze kunnen een privébericht sturen via mijn pagina.

Een privébericht dan via Messenger. Als ik 200 mensen heb, sluit de inschrijving. Het belooft een mooie GIVE BACK Event te worden. Tevens een afscheidscadeau aan het volk van Suriname, omdat ik zo een fantastische tijd heb gehad in het land. Ik heb nog maar even, dan zit het erop. Dan ben ik in totaal 6 maanden gebleven. Wat ben ik RIJK. ik heb 2 THUIZEN, Suriname en Nederland …

Lita Gunther


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.