Excelsior is terug in de Eredivisie! In de finaleronde van de Jupiler Play-offs versloegen de Kralingers afgelopen zondagmiddag RKC Waalwijk. Nadat in de thuiswedstrijd met 2-0 werd gewonnen, was een 2-2 gelijkspel in de uitwedstrijd voldoende voor de stap naar de Eredivisie. Uiteraard was het zondag groot feest in en rond het stadion van Excelsior in Kralingen.

Daar was het al vroeg druk, want zo’n 700 supporters en sponsors gingen met bussen mee naar Waalwijk om de ploeg te steunen. Het was een indrukwekkend lint van touringcars van de vaste buspartner van Excelsior Snelle Vliet, en Sono Tours. In het goedgevulde stadion van RKC Waalwijk lieten de 700 Excelsior-supporters zich goed horen. De hele wedstrijd steunden zij hun ploeg, al sloeg gaandeweg de wedstrijd ook de spanning toe. Na een snelle 0-2 voorsprong voor Excelsior, kwam de thuisploeg immers terug tot 2-2. Hoewel RKC Waalwijk daarna nog drie treffers moest maken, waren de Rotterdamse fans er niet gerust op.

Gouden Stier
De ontlading volgde nadat het eindsignaal had geklonken. De spelers stormden op het uitvak af, klommen in de hekken en vierden de promotie met de meegereisde supporters. Kort daarna ontvingen zij uit handen van Simon Kelder, CED-voorzitter en voormalig algemeen directeur van Excelsior, de Gouden Stier die hoort bij de promotie naar de Eredivisie. Het feest op het veld ging daarna verder, waarna iedereen de bussen weer opzocht voor de reis naar Rotterdam.

Onrust
Door onrust rond het stadion vertrokken de bussen met vertraging uit Waalwijk, maar rond half vijf waren de meeste supporters en sponsors terug bij Stadion Woudestein. Daar werd de spelersbus iets over vijven met gejuich, gezang en vuurwerk binnengehaald. Burgemeester Aboutaleb kwam langs om de spelers persoonlijk te feliciteren. Hij sprak zijn waardering uit voor het feit dat het die kleine club uit Kralingen toch weer was gelukt om te promoveren naar de Eredivisie. Het feest in de businessruimte van Stadion Woudestein ging vervolgens tot in de kleine uurtjes door.

Excelsior spelers vieren de promotie naar de Eredivisie

Seizoenkaart bestellen?
Nu duidelijk is dat Excelsior komend seizoen in de Eredivisie speelt, heeft de club ook de seizoenkaartprijzen bepaald. Deze zijn te vinden op de website van de club. Via een online formulier kun je daar meteen je seizoenkaart aanvragen. Wil je geen wedstrijd van Excelsior missen in de Eredivisie? Ga dan snel naar www.sbvexcelsior.nl, bestel je seizoenkaart en sluit je aan bij de Excelsior-familie!

excelsior-logo

 

Website: www.sbvexcelsior.nl
Adres: Stadion Woudestein
Honingerdijk 110