Excelsior had afgelopen zaterdag een belangrijke stap kunnen zetten om te eindigen in de top 5. Vijf minuten voor tijd stonden de Kralingers met 2-1 voor en de derde plaats lonkte. Helaas werd een foutje van aanvoerder Sander Fischer Excelsior fataal, waardoor De Graafschap alsnog op 2-2 kon komen. Komend Paasweekend speelt Excelsior twee uitduels, tegen Jong Ajax en Jong FC Twente.

,,Dit zijn foutjes die je niet mag maken”, gaf de aanvoerder van Excelsior direct na de wedstrijd toe. ,,De bal stuiterde over mij heen en ik stond uit positie. Dean Koolhof zat in mijn rug en schoot hem goed binnen. Een fout en daar baal ik van. Aan de andere kant hebben wij De Graafschap zelf in de wedstrijd gehouden na rust en leverden we uiteindelijk twee punten in.”

Jammer
Excelsior kreeg in de tweede helft behoorlijk wat mogelijkheden om het duel definitief te beslissen. Na een achterstand, waren de Kralingers al voor rust op een 2-1 voorsprong gekomen door twee treffers van topscorer Lars Veldwijk. Het werd echter geen 3-1, maar 2-2. ,,We hadden die plek bij de eerste vijf veilig kunnen stellen ”, zei trainer Marinus Dijkhuizen. ,,Heel jammer dat we dat niet hebben gedaan. Dat moet nu komende weekend gebeuren, als we twee keer spelen.”

Doelsaldo
Op doelsaldo is Excelsior nu wel derde op de ranglijst, gevolgd door VVV-Venlo en FC Den Bosch die hetzelfde aantal punten hebben verzameld. Na de uitwedstrijden tegen Jong Ajax (vrijdag 18 april) en Jong FC Twente (maandag 21 april) volgt op vrijdag 25 april de thuiswedstrijd tegen FC Oss. Daarna is duidelijk wanneer en tegen wie Excelsior gaat spelen in de Jupiler Play-offs. Dijkhuizen hoopt nog steeds de eerste ronde te kunnen overslaan. ,,Dat is een voordeel, want dan heb je bijna twee weken rust voordat je de eerste wedstrijd speelt.”

Lars Veldwijk

Lars Veldwijk scoorde zaterdag twee keer tegen De Graafschap en voert nu met 27 treffers de topscorerslijst van de Jupiler League aan.
Foto: Jan den Breejen

Tickets
Tickets voor de laatste thuiswedstrijd tegen FC Oss zijn te koop via de administratie van Excelsior of via de webshop: www.excelsiortickets.nl. Een clubcard is niet nodig. Informatie over de kaartverkoop voor de thuiswedstrijden in de Jupiler Play-offs volgt zo spoedig mogelijk na de laatste wedstrijd via www.sbvexcelsior.nl.

excelsior-logo

 

 

 

 

 

 

 

Website: www.sbvexcelsior.nl
Adres: Stadion Woudestein Honingerdijk 110