• Sinfonia Rotterdam geeft op zondag 27 april twee concerten in het Wereldmuseum

Sinfonia Rotterdam o.l.v. dirigent Conrad van Alphen brengt op zondag 27 april twee concerten in de Balzaal van het Wereldmuseum.

‘s Middags is er speciaal voor kinderen een intiem familieconcert met acteur en cabaretier Joep Onderdelinden als verteller. Het Klassiek&Wijn-concert ‘s avonds opent met de wereldpremière van een koninklijke ouverture. Tatiana Koleva en Eleonore Pameijer schitteren vervolgens in het dubbelconcert voor marimba en fluit en in ‘Night Music with illuminations’, beide van de Zuid-Afrikaanse componist Peter Klatsow. Het programma wordt omlijst met werken van Bartók, Mozart en Mendelssohn. Het 14-jarige toptalent Johannes Asfaw besluit dit concert met een verrassende toegift.

Familieconcert 14.00 uur
Sinfonia Rotterdam presenteert voor de vierde keer een intieme familievoorstelling speciaal voor kinderen vanaf 5 jaar en hun (groot)ouders. Joep Onderdelinden, ook wel bekend als Postbode Siemen, vertelt het ontroerende Japanse sprookje ‘De Witte Kraanvogel’ op de muziek van de ‘Strijkerssymfonie nr. 11’ van Mendelssohn. Het orkest speelt in het midden van de sfeervolle Balzaal van het Wereldmuseum. De kinderen zitten tussen de musici en voelen en ademen mee met de aanwijzingen van de dirigent en het spel van de musici. Joep Onderdelinden vertelt en speelt het verhaal en betrekt de kinderen daarbij.

Sinfonia1

Klassiek&wijnconcert 20.15 uur

Speciaal voor dit concert op de verjaardag van onze koning schreef de Nederlandse componiste Sylvia Maessen (1959) ‘Overtura Real’, een koninklijke ouverture waarin een vleugje Argentijnse ritmiek niet ontbreekt. De bekende solisten Tatiana Koleva en Eleonore Pameijer vertolken twee werken van de Zuid-Afrikaanse componist Peter Klatsow (1945): het dubbelconcert voor marimba en fluit en het zeer recente werk ‘Night Music with illuminations voor marimba en fluit’.

Sinfonia2Tijdens het Rondo van de ‘Serenata Notturno’ van Mozart en de betoverende Roemeense volksdansen van Bartók dansen de noten door de monumentale Balzaal van het Wereldmuseum. Het officiële programma besluit met de levendige ‘Strijkerssymfonie nr. 11’, geschreven door de toen nog 14 jaar oude Mendelssohn. Het 14-jarige toptalent van de toekomst Johannes Asfaw geeft het concert een extra feestelijk tintje met een verrassende toegift.

Programma
Rotterdam Sinfonia o.l.v. Conrad van Alphen. Solisten: Tatiana Koleva – marimba en Eleonore Pa – meijer – fluit. Muziek van: Maessen – Overtura Real (wereldpremière), Mozart – Serenade nr. 6 in D ‘Serenata Notturna’ KV 239, Klatsow – Dubbelconcert voor marimba en fluit en Night Music with illuminations, eveneens voor marimba en fluit, Bartók – Roemeense volksdansen, Mendelssohn – Strijkerssymfonie nr. 11 in F.

Informatie en kaartverkoop www.sinfoniarotterdam.nl