De Rotterdamse Dennis Hübner was van plan om zondag de 10 kilometer te lopen, maar liep per ongeluk de marathon. Hij belandde door haast in het verkeerde startvak. “Toen ik eenmaal liep, was stoppen geen optie.”

“Het was een stommiteit, een misverstand,” zegt Dennis achteraf. Hij kwam laat aan bij de startvakken op de Coolsingel en sloot aan in de verkeerde rij. Toen hij besefte dat er iets mis was, heeft hij geen moment gedacht aan opgeven.

“Er stonden bekenden van mij aan de finish en ik had gezegd dat ik zou finishen. De tijd die ik wilde lopen voor de 10 kilometer zou ik niet meer halen, en ik wilde niet aankomen met het verhaal dat ik verkeerd was gestart. Toen besloot ik om de marathon uit te lopen, ik wilde me niet laten kennen.”

Heel zwaar
Dennis liep de afstand van ruim 42 kilometer ongetraind in zo’n 4,5 uur. “De marathon is heel zwaar, ik heb echt bewondering voor de mensen die er lange tijd voor trainen.” Het zwaartste punt was de 34 kilometer. “De sfeer, organisatie en mensen hebben me er door geholpen.”

Volgend jaar is hij van plan opnieuw de marathon te lopen, samen met drie vrienden. “Dan kan ik ze er doorheen helpen.”

rijnmond_offline