Excelsior speelt aanstaande zaterdag de enige stadsderby van de Eredivisie tegen Feyenoord. De Rotterdamse derby vangt aan om 19.45 uur en Stadion Woudestein is al weken uitverkocht voor dit treffen. Beide clubs zitten in een goede fase en het belooft dan ook een mooi duel te worden.

Vorig seizoen was Excelsior dichtbij een stunt in de Rotterdamse Kuip, toen de Kralingers halverwege met 0-2 voorstonden tegen Feyenoord (door twee treffers van Tom van Weert). Een snelle rode kaart na rust voor Jurgen Mattheij leidde toen de nederlaag in (3-2). Eerder dat seizoen had Excelsior in eigen stadion nog kansloos met 2-5 verloren van de stadgenoot met wie de Kralingers jarenlang een samenwerking hadden. Deze samenwerking werd deze zomer officieel beëindigd.

Kansen
Op dit moment gaat het beide clubs voor de wind. Feyenoord staat tweede in de Eredivisie achter Ajax. Afgelopen zondag won Feyenoord met 5-0 van FC Twente. Het gat met de koploper is drie punten. Intussen pakte Excelsior zondag een punt in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. Beide teams kwamen niet tot scoren, maar Excelsior kreeg van de twee ploegen wel de grootste kansen.

Arrogant
,,Er zijn weinig ploegen die hier dit jaar met een goed resultaat wegkomen”, zei trainer Fons Groenendijk tijdens de persconferentie. ,,Het zou daarom arrogant zijn als ik zou zeggen: we zijn niet tevreden. We hebben echter kansen gehad om hier te winnen. Als we morgen wakker worden, kunnen we
waarschijnlijk leven met dit resultaat. Nu overheerst echter nog de teleurstelling in de kleedkamer.”

Trots
Excelsior speelde in Almelo wel alweer de vijfde uitwedstrijd zonder nederlaag en daar mag de ploeg best trots op zijn. Ook de elfde plek op de ranglijst zal veel mensen verrassen. Vooraf werd Excelsior immers door veel mensen genoemd als belangrijkste degradatiekandidaat. ,,Wij zijn een ploeg om rekening mee te houden”, kon Groenendijk zondag tevreden constateren. ,,Daar zijn we trots op, maar ons doel blijft om weg te blijven bij de onderste drie plaatsen van de Eredivisie.”

Excelsior stond vorig seizoen in de Kuip halverwege met 0-2 voor tegen Feyenoord, maar verloor uiteindelijk helaas toch met 3-2. Foto: Jan den Breejen

Excelsior stond vorig seizoen in de Kuip halverwege met 0-2 voor tegen Feyenoord, maar verloor uiteindelijk helaas toch met 3-2. Foto: Jan den Breejen

Tweede ticket gratis
Na de wedstrijd van zaterdag tegen Feyenoord volgt de week erna, op zaterdag 5 december, de thuiswedstrijd
tegen FC Twente. Tickets voor dit duel zijn te koop via de administratie van Excelsior en via www.excelsiortickets.nl. Voor deze wedstrijd is er een speciale actie. Bij aankoop van een ticket voor de Rob Albers tribune en Robin van Persie tribune krijg je het tweede ticket er gratis bij!

excelsior-logoWebsite: www.sbvexcelsior.nl
Adres: Stadion Woudestein
Honingerdijk 110

 

 

 

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]