ROTTERDAM – Op 29 juni tot en met 1 juli a.s. vormt de oude dorpskern van Hillegersberg het decor van het 34ste Facet Jazzfestival Hillegersberg. Het festival met meer dan jazz alleen is jaarlijks het grootste evenement van het gebied Hillegersberg-Schiebroek en een van de grootste en misschien wel enige gratis festival van Rotterdam. Op de drie podia zijn circa 45 acts te zien, waaronder de New Yorkse Blues icoon SaRon Crenshaw,  Joris Linssen & Caramba en festivaltraditie Hans Dulfer.  

Het programma omvat een keur aan artiesten met uiteenlopende genres, naast klassieke en moderne jazz, blues, rock, funk, reggae en americana. Daarnaast: looporkesten en diverse kinderattracties. Het definitieve programma is bekend. Bezoek voor de laatste informatie de website jazzhillegersberg.nl. De organisator van het jaarlijkse festival, Frans van Breemen, rekent over het gehele weekend net als voorgaande jaren op ca. 20.000 bezoekers. Om het festival ook gratis te houden blijft de organisatie actief met het werven van sponsors.

Opvallende namen in de voorlopige line-up zijn o.a.Blues gigant Saron Crenshaw, Hans Dulfer, Joris Lutz, Joris Linssen en al Caramba, Trunk en Moondance! Daarnaast is er ook weer plaats voor oudgedienden waaronder de Facet Fusion Band, Bosco en Shaky Ground en is er een podium gegeven aan een aantal tribute bands, zoals: Queen, Joe Cocker,

Het festival begint vrijdagavond 29 juni om 17.00 uur. Op beide andere dagen is de aanvang 13.00 uur. Het eindigt op vrijdag en zaterdag om 23.00 uur op zondag om 22.00 uur. De toegang is gratis. Bezoekers worden verzocht zoveel mogelijk op de fiets of met het openbaar vervoer te komen.

(ingezonden mededeling Facet Jazzfestival Hillegersberg)