MUZIKC-organisator Anne Gercama glom. Zalencentrum Pro Rege aan de Oudedijk in Kralingen zat afgelopen vrijdagavond behoorlijk vol voor saxofonist Henk van Twillert, pianist Tjako van Schie en de jonge fadozangeres Daisy Correia.

Het concert ‘Fado in the City’ was het derde in de serie ‘Meet the Artists’, bedacht en geïnitieerd door Van Twillert. Inderdaad, na afloop van de concerten is er ruimschoots gelegenheid om de muzikanten te onmoeten. Niks vlugge ‘meet and greet’. En er kan ook nog een lekker glaasje wijn bij gedronken worden. Op 29 maart gaat het verder met ‘Ave Maria’, Henk van Twillert solo, 26 april ‘Saxual Sounds’ door ‘Vento do Norte’, 9 jonge Portugese saxofonisten en 14 juni ‘Summer time’ met Ton van Eck op orgel. Bij elk van die concerten blaast Henk van Twillert zijn partijtje mee. Mis het niet.

Niet alleen de goede muzikanten en dus de goede en gevarieerde muziek, maar ook de prettige informele sfeer in Pro Rege op deze avonden. Losse kaarten 17,50. Vooraf mailen naar kaarten@hoflaankerk.nl of bellen, 010-4527860 is waarschijnlijk het beste, want Pro Rege zou de volgende keer zo maar ’s vol kunnen zitten.

Daisy Correia