Marianne van Zoelen ‘dierenverzorgster A’ van Kinderboerderij De Kraal in het Kralingse Bos stuurde onderstaande berichtje. Opdat degenen die wensen dat de winter gauw voorbij is hier hoop uit putten.

Dinsdagmiddag 19 februari zijn op Kinderboerderij de Kraal de eerste lammeren van het jaar geboren! Eén van de dwerggeiten heeft de spits afgebeten, zij kreeg twee bokjes. In de nacht erna heeft ook het eerste schaap gelamd, zij kreeg een ooilammetje.

Omdat het buiten nog best koud is, zijn de lammetjes met hun moeder nog binnen in de stal. Wanneer het weer het toelaat mogen ze naar buiten in de wei. Voorlopig zijn ze dus nog alleen te bewonderen door het raam of via de deuropening.

Lammetje De Kraal

Knuffeluurtjes
Elke woensdag in maart organiseert de kinderboerderij weer de jaarlijkse ‘Knuffel-uurtjes’. Kinderen kunnen met begeleiding verschillende dieren van héél dichtbij bewonderen en aaien. Konijnen, cavia’s, kuikens en misschien ook wel een lammetje zijn van de partij. De Knuffel-uurtjes zijn van 10.00 tot 11.30 uur en van 13.30 tot 15.00 uur. De toegang is gratis.

Kinderboerderij de Kraal
Langepad 60
3062 CJ Rotterdam
tel: 010-4523666

www.senr.rotterdam.nl