Rotterdam-Kralingen – Stichting ‘Venster op muziek in de Lambertus’ bestaat 10 jaar en dat wordt in 20182019 groots gevierd. Het concert ‘Feest van klank en licht’ vormt hiervan de sfeervolle opening op vrijdag 21 september a.s. In een bijzonder verlichte kerk beleeft de ‘Missa te Deum Laudamus’ van componist/organist Geerten Liefting haar wereldpremière, gezongen door het St. Gregoriuskoor. Vrouwenkoor La Confiance zingt Gregoriaanse gezangen en Liefting zelf improviseert hierover. Beide koren staan onder leiding van de eigen organist/ dirigent van de Lambertus, Eric Koevoets. Het concert in de H. Lambertuskerk begint om 20:00 uur, de toegang is vrij met een collecte na afloop van het concert.

Feest van klank en licht – en totaalbeleving

De bezoeker ervaart de mystieke sfeer van de Lambertus bij dit concert in alle toonaarden. Het programma volgt in grote lijnen de structuur van een klassieke hoogmis. Afwisselend klinkt het a-capella Gregoriaans vooraan in de kerk en de Latijnse mis vanaf de koorzolder. Daartussen improviseert Geerten Liefting, winnaar van het Internationaal Improvisatieconcours Haarlem, op het poëtische Maarschalkerweerdorgel. Hoe verrassend zal dit worden? Het interieur van de kerk, met haar prachtige decoraties op gewelven, wanden, zuilen en priesterkoor, wordt bijzonder uitgelicht door belichtingsman Jeroen Grootendorst. Het wordt een ware totaalbeleving.

Waar, wanneer?

Het concert op vrijdag 21 september begint om 20.00 uur. De H. Lambertuskerk, Oostzeedijk Beneden 1-3 te Rotterdam-Kralingen, is open vanaf 19.30 uur. De beste parkeermogelijkheid (vrij parkeren) is bij ‘Trompenburg – Tuinen & Arboretum’ / ‘Excelsior’ aan de Honingerdijk, 7 minuten lopen van de kerk verwijderd. Openbaar vervoer: tram 21 en 24 (halte Avenue Concordia) – metro (halte Voorschoterlaan).

Zie ook venster-op-muziek-lambertus.com , www.la-confiance.nl en www.rotterdamorgelstad.nl

(ingezonden mededeling Venster op muziek in de Lambertus)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.