Woensdag 11 december is het zover. Dan is de hele dag, van 9.00 tot 17.00 uur, de feestelijke opening van de Kralingse Kaashoek op de Goudse Rijweg 34, een heel sfeervolle winkel voor alle soorten kazen, vleeswaren, belegde broodjes en nog veel meer. Op die dag is het gratis kaas proeven en natuurlijk een drankje. Dus iedereen is speciaal op die dag van harte welkom!

De dames die in de winkel staan zijn zeker geen onbekenden in dit vak. Wil runt ook nog een mooie snackbar in Crooswijk, Mr. Potato Head op de Paradijslaan, Mandy heeft jarenlang gewerkt in slagerij Preca op het Goudseplein en Daisy werkt nog steeds bij de Kaaswaag op de Crooswijkseweg, dus ervaring met kaas en vleeswaren te over.

Wil: ,,We hebben dagelijks vers brood van Jan van Ballegoie, ‘De Echte Bakker’ in Crooswijk en ik wil niet overdrijven, maar ik denk dat onze broodjes gezond de lekkerste van Kralingen zijn”.

Daisy: ,,De Kralingse Kaashoek is gespecialiseerd in kaas en vleeswaren met de nadruk op vers. Wij hebben regelmatig leuke aanbiedingen, want voordelig zijn wij altijd. U kunt terecht voor kilo’s, maar ook voor een half onsje”.

Mandy: ,,De Kralingse Kaashoek is gespecialiseerd in Noord-Hollandse kazen. Noord-Hollandse kaas is een beschermde streekkaas. Als één van de weinige producten uit Nederland heeft de EU aan Noord-Hollandse kaas het predikaat ‘beschermde oorsprongsbenaming toegekend”.

Kralingse Kaashoek personeel

Concreet betekent dit dat de melk afkomstig is van koeien die op de Noord-Hollandse weiden grazen, dat de kaasmakerij gegarandeerd in Noord-Holland moet staan en dat de kaas volgens het oorspronkelijke proces en met de oorspronkelijke ingrediënten geproduceerd moet zijn. De smaak van Noord-Hollandse kaas wordt beïnvloed door de omgeving. Dit komt doordat het Noord-Hollandse klimaat en de ingepolderde grond sterk onder invloed staan van de zee, waardoor de Noord-Hollandse weiden een rijke melk geven.

De Kralingse Kaashoek

Er is een duidelijk merkbaar verschil in smaak tussen gewone Goudse, Beemster, Zaanlander en Noord- Hollandse Goudse. Ten opzichte van gewone Goudse kaas, is Noord-Hollandse Goudse voller en romiger van smaak op jonge leeftijd en zoeter, fruitiger en intenser van smaak op oudere leeftijd. Daarnaast is Noord-Hollandse kaas van nature minder zout, doordat hij korter gepekeld hoeft te worden. Dit zorgt ervoor dat de kaas wat smeuïger is dan gewone Goudse kaas, dus minder brokkelig.

DE KRALINGSE KAASHOEK
Goudserijweg 34 – Rotterdam-Kralingen
Tel. 010-8423276

Open van maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.