• Snel leren zingen in een popkoor

Dick van Bokkem van Vocaal Regionaal (www.vocaalregionaal.nl) wil in Kralingen- West een popkoor oprichten. Een naam heeft hij al: ‘Fine Voices’.

Op woensdag 20 mei zette hij in de Arentschool aan een tiental toehoorders (niet iedereen wilde op de foto) uiteen hoe de Vocaal Regionaal methode werkt. De koorleden hoeven geen notenschrift te kunnen lezen en er wordt geen stemtest gedaan. De te zingen muziek kunt u downloaden om thuis te oefenen. Goede zangers en zangeressen doen het voor en u doet het na. Zo eenvoudig kan het zijn. Het doet een beetje denken aan karaoke, maar dan zonder beeld. Vocaal Regionaal bepaalt samen met de zangcoach het repertoire. ‘Fine Voices’ gaat 4 tot 6 stemmig zingen en u bent er snel achter welke stem voor u het geschikst is. De jaarcontributie is 240,-. Dat komt neer op zo’n 6,- per repetitie. Tussendoor opzeggen? Lopende maand plus 1 maand nog betalen.

Eens per week wordt er op woensdagavond gezamenlijk geoefend, in de Arentschool, Jaffahof 75, Rotterdam- Kralingen, van 20.00 tot 22.00 uur, onder leiding van een ervaren dirigent. Per jaar worden 9 à 10 nummers ingestudeerd. Twee keer per jaar laat het koor de ingestudeerde nummers horen, met een zomerconcert en een eindejaarsconcert. Om een idee te krijgen van wat er kan worden gezongen liet Dick van Bokkem ‘Sweet Goodbyes’ van Krezip horen.

Fine Voices

Bent u geïnteresseerd in ‘Fine Voices’, Kralings popkoor in oprichting? Kom dan naar de work – shop op woensdag 3 juni, vanaf 20.00 uur, in de Arenstschool, Jaffahof 75 in Rotterdam-Kralingen. De entree bedraagt dan 7,50 euro. Graag vooraf opgave of u komt zodat materiaal u nog toegezonden kan worden. Dick van Bokkem gaat verder met ‘Fine Voices’ bij minimaal 20 deelnemers.

Voor meer informatie: www.vocaalregionaal.nl – 06-29805387 – 06- 51505768.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]