Fons Groenendijk is de nieuwe hoofdtrainer van Excelsior. De 51-jarige trainer tekent in Kralingen een contract voor twee seizoenen. De in Leiden geboren Groenendijk zal op zaterdag 27 juni voor het eerst op het veld staan in Kralingen. Dan begint de voorbereiding op het eredivisieseizoen 2015-2016.
,,De gesprekken die ik heb gehad, hebben mij direct enthousiast gemaakt’’, vertelt Groenendijk. ,,Excelsior is een club die volop in beweging is en een bepaalde weg is ingeslagen. In mijn ogen is dat de juiste weg en een die bij mij past. Excelsior heeft niet voor niets afgelopen seizoen zo goed gepresteerd. Ik vind het heel leuk om mijn steentje bij te dragen om die weg te vervolgen. Ik ben niet iemand die het wiel opnieuw gaat uitvinden, maar graag verder gaat op de ingeslagen weg.’’
,,In de gesprekken met de club merkte ik direct dat Excelsior een visie heeft en dat er echt beleid gevoerd wordt. De manier van trainen, de randvoorwaarden, de individuele krachtprogramma’s, de voeding, dat zijn allemaal facetten die op mij heel professioneel overkomen. Alle voorwaarden zijn daardoor aanwezig om te presteren. Excelsior is niet voor niets een club die in de lift zit en het is heel knap wat Excelsior in het afgelopen seizoen heeft gepresteerd.’’

Lees verder bij sbvexcelsior