Gebroeders Hubert (links) en David (rechts) Van Linschoten bieden Johan Muurlink (midden) een cheque ter waarde van € 11.000,- aan voor zijn stichting Niet Graag een Lege Maag..

Ondernemers uit Kralingen op de bres voor Johan de Boterhammenman ‘op Zuid’

Op donderdag 29 oktober heeft Johan Muurlink – beter bekend als ‘de Boterhammenman’ – uit handen van het team van Van Linschoten Slagers Gin een cheque ter waarde van € 11.000,- in ontvangst genomen. Met de recordopbrengst van de actie van Ronde Tafel ’81 waarbij 800 flessen Slagers Gin werden verkocht kan Johan met zijn stichting Niet Graag een Lege Maag (NGELM) maar liefst een jaar lang 100 basisschoolkinderen die in armoede opgroeien dagelijks voorzien van een goed gevulde broodtrommel op school. Bij het overhandigen van de cheque maakte het gin team bovendien bekend opnieuw een inzamelingsactie te starten voor de stichting.

Corona brengt nog meer Rotterdamse gezinnen in financiële problemen
Ronde Tafel ’81 en Van Linschoten Slagers Gin bundelden de krachten om bij te dragen aan de missie van de stichting. Die missie is voltooid als er geen kind op school meer honger heeft. Op dit moment hebben nog elke dag honderden Rotterdamse basisschoolkinderen honger; de stichting werkt er hard aan om scholen in de Rotterdamse wijken met de meeste armoede te betrekken en daarmee nog meer kinderen te kunnen helpen. “We zijn enorm dankbaar; niet eerder kreeg de stichting in één keer een bedrag van € 11.000,- gedoneerd. We kunnen het geld heel goed gebruiken, zeker nu door de coronasituatie nog meer Rotterdamse gezinnen in de financiële problemen komen”, stelt oprichter Johan Muurlink.

Ieder kind recht op een belegde boterham
“We gunnen ieder kind een belegde boterham op school. Daaraan een bijdrage kunnen leveren door met ons bedrijf in Rotterdam Kralingen een actie op te tuigen voor kinderen die elders in Rotterdam in armoede opgroeien, dat voelt voor ons als een gift”, vertelt David van Linschoten.

Van Linschoten Slagers Gin – een initiatief van de gelijknamige slagerij die sinds 1908 in Kralingen gevestigd is – liet de gin voor het eerst in 2018 stoken door distilleerderij Onder de Boompjes in Schiedam ter ere van het 110 jarig bestaan van de slager. De gin met origineel Rotterdamse Steakkruiden werd een hit: onder andere Rotterdamse horecatenten THOMS op de Meent en Kralingse zaken PizzaBar Di Vicini en Hemel op Aarde schenken de gin in de mix met tonic en een schijfje gedroogde en gerookte sinaasappel. “Het zou ons enorm trots maken als we met de nieuwe, op stapel staande actie het eerder opgehaalde bedrag van €11.000,- kunnen overtreffen. Wie helpt mee?”, besluit Van Linschoten.

Bestellen kan bij de leden van Ronde Tafel ’81, in de slagerij of via info@slagersgin.nl.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.