Crooswijk is een mooi speelplein rijker, dat veel water kan bergen als het hard regent. Bij extreem weer vangt het plein overtollig regenwater uit de directe omgeving op.

Opening samen met kinderen
Wethouder Maarten Struijvenberg (Werkgelegenheid en Economie), hoogheemraad Paul van den Eijnden (Schieland en de Krimpenerwaard), gebiedscommissievoorzitter Rens van Overdam en Havensteder directeur Wonen Peter van Lieshout openden samen met kinderen op woensdag 12 oktober 2016 het nieuwste Rotterdamse waterplein: het Frederiksplein.

Fijn speelplein met inbreng van ouders en kinderen
Onder normale omstandigheden is het een fijn speelplein en bij extreem weer vangt het plein overtollig regenwater uit de directe omgeving op. Er komen geen technische installaties aan te pas. Het schone regenwater wordt gewoon opgenomen in de bodem en dus niet afgevoerd naar het riool. Het plein is in overleg met bewoners ingericht met zitplekken, groen, een voetbalveldje en een tafeltennistafel. Leerlingen van de Oscar Romeroschool hebben meegetekend aan de afbeelding die het midden van het plein siert.

opening-frederiksplein-web
Meer foto’s hier

Rotterdamse aanpak
Door klimaatverandering, bodemdaling en verstedelijking neemt de kans op wateroverlast toe. Gemeente, hoogheemraadschap en Havensteder hebben, samen met bewoners, gezocht naar oplossingen om wateroverlast op en rond het Frederiksplein zo veel mogelijk te voorkomen. Alle partijen wilden er ook een mooi speelplein van maken. Dat is gelukt! Deze aanpak draagt bij aan de veerkracht van de wijk: het Frederiksplein anticipeert op klimaatverandering en werkt mee aan de sociale samenhang in de buurt. De kwaliteit van de buitenruimte verbetert, ontwikkelaars investeren in koopwoningen en meer koopkracht stimuleert de lokale economie.

(bron: www.rotterdam.nl)

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]